Ситуацията в България е кошмарна. Страната е начело в световната

...
Ситуацията в България е кошмарна. Страната е начело в световната
Коментари Харесай

Euronews: В България е кошмар! Всеки ден от COVID-19 си отиват хора, колкото една самолетна катастрофа

Ситуацията в България е кошмарна. Страната е отпред в международната ранглиста по брой смъртни случаи на глава от популацията, свързани с ковид, две седмици преди провеждането на предварителни избори за трети път тази година. Така Euronews разказва здравната обстановка в България.

„ Всеки ден България губи хора, еквивалентни на една самолетна злополука. Това е в действителност ужасяващо ", споделя за организацията Ружа Смилова, програмен шеф в Центъра за демократични тактики. И макар черните заглавия популацията остава неподатливо, като в някои от градовете имаше митинги против зелените документи, които станаха наложителни за влизане в молове и заведения за хранене.

България се намира в тежка политическа рецесия, белязана от траялото месеци наред протестно придвижване, почнало предходната година с апел за оставка на популисткото държавно управление на Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ. Оттогава парламентарните избори бяха проведени два пъти, през април и юли, само че спечелилите партии не съумяха да образуват ръководеща коалиция. Понастоящем страната се управлява от служебно държавно управление, което не желае да приема по-строги ограничения поради боязън от социална реакция.

България е най-бързо намаляващата страна в света (по отношение на населението), показва още Euronews. България търпи забележителен демографски спад заради миграцията, както и поради ниската раждаемост. Настоящата смъртна серпантина от COVID-19 евентуално ще усложни казуса. Към момента на публикуването на публикацията България записва 338,83 смъртни случая на 100 000 поданици, което е безспорен антирекорд. В Румъния са регистрирани 237,73 смъртни случая на 100 000 население, сочат данните на университета „ Джонс Хопкинс”. Българските жители са и най-слабо имунизираните в Европа. Само 1,38 милиона души са получили две дози от имунизациите, което е 20 % от съвсем 7-милионното население на страната.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР