Ситуацията с разпространението на коронавируса във Видин става все по-сложна.

...
Ситуацията с разпространението на коронавируса във Видин става все по-сложна.
Коментари Харесай

Още един старчески дом във Видин е огнище на зараза

Ситуацията с разпространяването на ковид във Видин става все по-сложна. След като инфекцията пламна в регионалната МБАЛ " Света Петка ", през вчерашния ден бе оповестено и че в дом за настаняване на деца са инфектирани 4 чиновници и 8 подрастващи. Към момента не е ясно от кое място е тръгнала заболяването там, само че най-малкият вирусоносител е на 13 години. 

Днес още веднъж над половината нови случаи в страната бяха регистрирани във Видин. От 14 нови инфектирани в страната 8 са в региона. Двама от тях са медицински експерти от МБАЛ " Света Петка " - доктор и здравна сестра от Отделението по ушно-носно-гърлени заболявания. Установена е още една положителна проба и при повторното тестване в Дома за остарели хора в село Гара Орешец, община Димово. 

Ново огнище е открито в в Дома за остарели хора в град Кула, оповестяват от регионалната администрация. Положителни резултати за ковид са дали една домуваща и две лица от личния състав. Пациентката на 92-годишна възраст е била изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ " Света Петка " във Видин, тъй че не е невероятно тя да е пренесла ковид. Изследвани са всички 23-ма души от личния състав, следва да бъдат направени проби и на всичките 48 възрастни, които населяват дома. Преди 5 години Домът в град Кула нашумя от изявления в медиите с мизерните условия, в които обитават възрастните хора. По-късно се появиха изявления, че са открити средства за ремонт. 

До момента потвърдените случаи на инфектирани с ковид в област Видин са 111, като 40 от тях са медицински чиновници. Четирима пациенти, дали позитивна проба за COVID-19, са умряли. Осем от инфектираните с ковид са излекувани.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР