Ситуацията с прехраната в Афганистан, Централноафриканската република, Демократична република Конго,

...
Ситуацията с прехраната в Афганистан, Централноафриканската република, Демократична република Конго,
Коментари Харесай

ООН: Ситуацията с прехраната в пет страни по света се е влошила

Ситуацията с прехраната в Афганистан, Централноафриканската република, Демократична република Конго, Южен Судан и Йемен се е влошила в края на 2018 година Това сочи отчет на Организацията на Организация на обединените нации за земеделие и издръжка и на Световната стратегия по прехраната, съобщи Франс прес. В документа се акцентира, че близо 56 милиона души измежду 8 зони на спор в света имат потребност от незабавна хранителна помощ и от поддръжка.

Този отчет демонстрира ясно въздействието на въоръжените спорове и насилието върху живота на хората и върху средствата за оцеляване на милиони мъже, дами, момчета и девойки, хванати в клопката на тези спорове, акцентира в документа Хосе Грациано да Силва, който е началник на Организацията за издръжка и земеделие. Той добавя, че гладът е достигнал тук-там неприемливи за 21 век равнища.

"Трябва да подобрим и улесним достъпа до зоните на спор, тъй че да можем да стигнем до повече цивилни, които имат потребност от нашата помощ ", споделя Дейвид Бийзли, шеф на Световната стратегия по прехраната.
Според отчета деянията на принуждение против филантропичните чиновници са се нараснали и от време на време се е стигало до преустановяване на интервенции и до отнемане на уязвимо население от помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР