Ситуацията с пожарите у нас е сравнително спокойна тази сутрин,

...
Ситуацията с пожарите у нас е сравнително спокойна тази сутрин,
Коментари Харесай

Огнището в Розино се активизира, над 20 къщи са изпепелени в Долно село

Ситуацията с пожарите у нас е относително спокойна тази заран, дирекцията ни обаче е на бойна нога, подготвени сме в случай че се усложни обстановката да действаме още веднъж, съобщи шефът на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов пред Българска национална телевизия. Сутринта той е докладвал на президента и премиера каква е обстановката.
Още по тематиката
Най-засегнатото село от пожарите у нас

72 души гасят пожара в село Долно село, който избухна през вчерашния ден. По билото към този момент е лимитирана огнената буря, сподели комисар Николай Николов, който е в региона на най-засегнатото от пожар село у нас. В Долно село стихията изгори над 20 къщи и постройки, множеството необитаеми.

За наслада няма починали, няма потърпевши. Днес булдозер ще ограничи от южната част пожара, с цел да има успокоение за прилежащите махали, сподели комисар Николов.

" Ако през днешния ден не ни изненада някакъв вятър, който не го предвиждат метеоролозите, ще обявим за сполучливи нашите дейности. Поне ще твърдим, че пожарът е локализиран и още един-два ще останем на място ", сподели комисар Николов.

Огнището в Розино се засилва

Над 6 хиляди и 500 декара площи са наранени от пожари, бушували на територията на Пловдивска област, заяви шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Пловдив комисар Георги Мангараков.

По думите му пожарите през миналото денонощие са били неимоверно доста и бързо разпространяващи се. В тази връзка прикани хората да не палят огън на открити площи.

В потушаването на огромния пожар в Карловско са се присъединили 120 души. Огнището при село Розино е затихнало през нощта, само че още веднъж се активизирало при съмване. На място са военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, а в гасителните действия и през днешния ден ще се включи хеликоптер. Унищожени са към 2-3 хиляди декара смесена растителност.

Потушен е и огромният пожар при ВЕЦ-а до село Кадиево. На място са изпратени 9 пожарни. Включили са се дежурни екипи с огнеборци от Стамболийски, както и подкрепления от Пазарджик и Стара Загора.

Местното население също е оказало подпомагане, а доброволците от формирование " Пловдив 112 " са обхождали фронта на огнената буря с дрон, с цел да наблюдават разпространяването на огъня.

Пожарът в Перник

Продължават дейните гасителни дейности в Перник. Пожарът е локализиран на много огромна повърхност, почти към 1000 дка, половината е боров масив, заяви още комисар Николов.

Във Велинград и Хасково нещата са под надзор.

Кметът на община Кюстендил съобщи, че северозападната част е съвсем овладяна, значимото е южната част да бъде спряна.

От противопожарната работа в Кюстендил предизвестиха, че идва огромен пожар от Сърбия. Пламъците от него се насочат застрашително към границата с България при Трекляно.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР