Ситуацията с пътя Смолян - Мугла остава сериозна, освен свлачища

...
Ситуацията с пътя Смолян - Мугла остава сериозна, освен свлачища
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 14.12.2022 г.

Ситуацията с пътя Смолян - Мугла остава сериозна, с изключение на свлачища има и пропаднал мост. Щетите са вследствие от последните проливни дъждове. Пътят е затворен за придвижване за всички моторни средства от 12 декември. Има обходен маршрут през Тешел.

==========================

Към Фонда за развиване на летище Пловдив се причисли публично още един член. Община Хисаря влиза в сдружението, откакто общинските съветници там гласоподаваха „ За “ присъединението. Скоро се чака присъединението на общините Смолян, Пазарджик и Велинград. Водят се диалози и с общините Карлово, Стара Загора и Кърджали. От януари два постоянни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и назад. Този месец летище „ Пловдив “ дава старт и на зимната стратегия с нови чартъри. Полетите от Анталия и Измир до Пловдив ще се извършват от самолетната компания SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се правят до началото на февруари. Втората стратегия е от Белфаст и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания Jet2. В момента от летище Пловдив има постоянни полети до Лондон, Дъблин, Дортмунд и Меминген.

====================================

26 милиона лв. ще са нужни, с цел да бъде приключен напълно стадион „ Христо Ботев “ в Пловдив и да може да дава отговор на изискванията за приемането на категория „ 4 “ от УЕФА. Това стана ясно, откакто строителят на оборудването Илиян Филипов внесе окончателните количествено-стойностни сметки по модифицираните планове на арх. Георги Савов. Първият стадий от градежа на стадиона, дружно с в допълнение осъществените действия, възлиза на 34 993 000 лв. без Данък добавена стойност, сочат направените от компанията калкулации. В този стадий влизат построяването на железна покривна структура за секторите А и В, покритие на бранш А, видеонаблюдение, озвучаване и цялостна отвесна планировка на стадиона. „ Общата стойност няма да надвиши в началото заложената в публичната поръчка. Ще анексираме контракта на изпълнителя със заема от 12 милиона “, съобщи заместник-кметът Пламен Райчев.

======================================

Учебна евакуация по пожарна сигурност ще се организира от 12:00 часа през днешния ден в постройките на НАП-Пловдив. Поради това, работата с клиенти ще бъде прекратена от 11:50 ч. до 12:30 ч. за постройките на ул. „ Скопие “ № 106, блок 1 и 2, ул. " Чернишевски “ № 3 и ул. " Радецки “ № 18 А, оповестиха от Агенцията.

====================================

Планирана профилактика с спирания в електрозахранването постанова прекъсване на работата на ледената пързалка в Ракитово. Това излиза наяве от известие на Общината в града, в което се разяснява, че атракционът ще приема гости след 17:00 часа през днешния ден. Екипи от Електроенергийния систематичен оператор ще работят по захранващи електропроводи 110 kV на подстанция „ Велинград “. Заради това ще има спирания на тока във Велинград, Ракитово, както и в селата Драгиново, Грашево, Кръстава, Пашово, Юндола и прилежащите махали. От EVN сa обезпечили различно електричество по време на профилактиката единствено в лечебните заведения.

====================================

Благотворителен коледен базар „ От деца за деца “ откриват през днешния ден в постройката на хасковската правосъдна палата. Базарът ще продължи до 16 декември в това число. Организатори са Окръжен и Районен съд – Хасково, взаимно с децата от Арт школа „ Дъга “, Школа по етнография и история и Клуб по снимка при хасковския Младежки център. Събраните от базара средства ще бъдат дарени за лекуването на две деца от Хасково - 3-годишният Георги и 5-годишният Даниел. Гого се бори с епилепсия и детска церебрална парализа, като фамилията организира скъпоструваща рехабилитация в Турция. 5-годишният Дани преди е диагностициран със Сарком на Юинг и за лекуването му, също в Турция, от началото на месеца започва благотворителна акция.

========================================

На необикновени находки от диворастящи гъби се натъкват родопчани през актуалната седмицата.Рядкото събитие се изяснява с високите температури за декември, които разрешават на гъбите да се появяват. Вчера, смолянчанин е набрал съществено количество сърнели в околност до маданското село Леска, което се намира на към 800 метра надморска височина, а дневните температури през последната седмица надвишават 10 градуса. „ Гъби има и в други региони в страната, където е по-топло от нормалното. Около Ардино и Бял извор има много “, разяснява Захари Ималов, който от години е в този отрасъл. Заради необикновената поява на гъби в средата на декември, много хора си пробват шанса, защото по принцип през това време на годината са привикнали да чистят сняг, а в тази ситуация берат гъби.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Живка Тодорова и Адриан Кулев
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР