Ситуацията с наличността на антибиотици в аптеките постепенно се нормализира.

...
Ситуацията с наличността на антибиотици в аптеките постепенно се нормализира.
Коментари Харесай

Николай Костов: Ситуацията с наличността на антибиотици в аптеките се нормализира

Ситуацията с наличността на антибиотици в аптеките последователно се възстановява. Голям брой от изчезналите типове се намират в складовете на едро. Това заяви пред БНР Николай Костов от Съюза на притежателите на аптеки. Остава казусът с неналичието на няколко типа инсулин и други лекарства за хората с диабет.

" Антибиотици за възрастни на разнообразни компании към този момент стигат до аптеките ", описа Николай Костов. При детските антибиотици също има оживление в количествата.

" Същата е наклонността, въпреки и по-бавна, тъй като са по-ограничени по принцип като лекарствени форми. Някои от суспензиите Азитромицин пристигнаха. Има към този момент избори. Има и цефалоспорин в по-голяма степен, тъй че може да се каже, че се възстановяват нещата с антибиотиците последователно ", споделя още Костов.

Запаси в аптеките има и от групите антибиотици, изписвани предходната зима за лекуване на COVID-19 – като кларитромицини и клиндамицини. За диабетно болните остава мъчно снабдяването с избрани медикаменти, чиято липса продължава.

" Четири или пет инсулина, които липсват., някои перорални антидиабетни медикаменти и такива, които са парентерални, да вземем за пример, като оземпика, който стана много известен. Това продължава да е проблем ", оповестява още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР