Ситуацията около решението на САЩ за прекратяване на бойната мисия

...
Ситуацията около решението на САЩ за прекратяване на бойната мисия
Коментари Харесай

Русия е с повишено внимание заради това решение на САЩ

Ситуацията към решението на Съединени американски щати за преустановяване на бойната задача в Ирак заслужава нараснало внимание, съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от TACC, съобщи организация " Фокус ".

" Разбира се, това е обстановка, която заслужава нараснало внимание. Ситуацията там е малко по-различна в Ирак, тъй като явно остават забележителен брой по този начин наречени военни съветници, които ще продължат да работят в Ирак. Следователно, несъмнено, ще следим в този момент. Рано е да се плануват някакви събития, само че, несъмнено, не бих желал да видя още една територия, добавена към районния капацитет на неустойчивост като цяло. Това би трябвало да се прегледа деликатно ", сподели представителят на Кремъл.

Той акцентира, че обстановката в Ирак и Афганистан е друга. " Очевидно е, че е напълно друго и евентуално надали е допустимо да се създадат паралели. Но дублирам още един път, всички бихме желали общият конфликтен капацитет в района да не нараства с нови епизоди, " сподели Песков. Говорителят на Кремъл означи, че сходно решение на Вашингтон не е напълно вест за Кремъл. „ Имаше по-ранни изказвания на представители на Съединените щати и (президентските) администрации на Съединени американски щати, че рано или късно ще е належащо да изоставен Ирак, тъй че това не е напълно вест “, сподели той.

Отговаряйки на въпроса дали в Ирак може да има сили, с които Руската федерация би могла евентуално да договаря, като се вземе поради опитът от протичащото се в Афганистан и опитът на Русия в договарянията с талибаните, Песков сподели: " На първо място, ние, несъмнено, сме ориентирани към продължение на контактите и развиване на нашите връзки с иракското държавно управление, с управлението на Ирак. Ние сме заинтригувани от това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР