Ситуацията на българската политическа сцена в момента е такава, че

...
Ситуацията на българската политическа сцена в момента е такава, че
Коментари Харесай

Пендаровски: РСМ трябва да се раздели с илюзиите за влизане в ЕС в „обозримо бъдеще“

Ситуацията на българската политическа сцена сега е такава, че мъчно може да се реализира съглашение. Това сподели македонският президент Стево Пендаровски в предаването " Сутрешен брифинг ", съобщи БГНЕС.

Според него РСМ би трябвало да се раздели с илюзиите за влизане в Европейски Съюз в „ обозримо бъдеще “, съобщи Нова ТВ.

„ Шансовете стават все по-малки. Не мога да кажа, че са завършили. Не мога да кажа - жители, от на следващия ден отиваме към напълно друга стратегическа вероятност, тъй като не виждам друга по-добра - само че би трябвало да преразгледаме тези упования, които бяха нереално високи през последните година-две “, сподели президентът.

По думите му РСМ може да отиде на предварителни избори и на следващия ден, само че „ какво ще стане с рецесиите, пред които сме изправени? “. Той добави, че се съмнява, че предварителните избори ще деблокират европейската интеграция или измененията в цените на силата и храните. Президентът не вижда по какъв начин рецесиите могат да се разрешат с нова политическа конструкция.

По отношение на „ Отворени Балкани “ Пендаровски сподели, че има запаси към тази самодейност от 2019 година и че тя не би трябвало да бъде опция за Европейски Съюз.

„ Засега нямам проблем с тази самодейност, тъй като не виждам да се заявява като същинска опция на европейската интеграция... „ Отворени Балкани “, и това е позицията на Европейски Съюз, би трябвало да е единствено част от Берлинският развой за района. Засега позицията на Европейска комисия е, че всичките шест страни от Западните Балкани би трябвало да бъдат част от Европейски Съюз и всичките шест са част от Берлинския развой, до момента в който в „ Отворени Балкани “ са единствено три “, сподели Пендаровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР