Сицилианската кухня се слави като една от най-вкусните. Рецептите обикновено

...
Сицилианската кухня се слави като една от най-вкусните. Рецептите обикновено
Коментари Харесай

Картофени бомбички, които подлудиха снахата – толкова й харесаха, че вече ги прави през ден

Сицилианската кухня се слави като една от най-вкусните. Рецептите нормално са лесни и бързи за осъществяване. Продуктите са евтини, само че пък всичко става ужасно вкусно. Това е съвършеното предястие преди всяка вечеря.
За да го приготвите, ви трябват следните артикули:
200 грама картофи, които авансово да сварите е намачкате на пюре;
100 грама брашно, 2 чаени лъжички бакпувер, а може и сода за хляб; сол на вкус; 2 ч.л. кашкавал или пармезан; 3-4 тънконарязани филийки шунка; готварско олио – царевично. Ето по какъв начин да си го приготвите:

ПРЕДВАРИТЕЛНО СВАРЕНОТО ПЮРЕ ОТ КАРТОФИТЕ Гражданско отделение ПОСТАВЕТЕ В ДЪЛБОКА КУПА, КАТО ДОБАВИТЕ КЪМ НЕГО СОЛТА, КАШКАВАЛА ИЛИ ПАРМЕЗАНА, БАКПУВЕРА И БРАШНОТО.
Омесете сместа, до момента в който получите меко и еластично тесто. Ако е прекомерно меко, прибавете още 100 грама брашно. Там, където е набрашнено тестото го разточете и с кръгла формичка, може и чашка, оформете 12 броя топки. На половината от топките прибавете парче шунка и малко кашкавал. С другата половина запечатайте ръбовете. Направете сгорещено масло и изпържете към 4 минути топките от двете страни. След това ги оставете на кърпи от хартия, с цел да се изцеди мазнината.

Можете и да ги запечете във фурната, която би трябвало да е загрята авансово на 200 градуса.
Пекат се към 14 минути. Да ви е сладко!
А в този момент дано забележим и още една прелестна рецепта, този път за Домашни картофени крокети
Необходими артикули:
картофи – 10 бр.
сирене – 100 г

брашно – 100 г
галета – 25 г
яйца – 2 бр.
жълтъци – 1 бр.
черен пипер – усет
магданоз – на усет

сол – на усет
олио – 50 мл
Начин на подготвяне:
Картофите се сваряват и се прекарват през преса. Към тях се прибавя брашното, настърганото сирене, двете яйца, солта, черния пипер и магданоза. Омесва се безпрепятствено тесто.
От него се вършат цилиндрични фигури, които се овалват в брашно, жълтъка и галета поредно. Пържат се до златисто кафяво.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР