Системата за противовъздушна отбрана (ПВО) е работила по въздушна цел

...
Системата за противовъздушна отбрана (ПВО) е работила по въздушна цел
Коментари Харесай

Поредна въздушна атака срещу Белгородска област

Системата за противовъздушна защита (ПВО) е работила по въздушна цел над съветските Белгород и Белгородска област. Няма данни за починали или потърпевши.

Това заяви в канала Telegram губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, представен от ТАСС.

" Нашата система за противовъздушна защита е работила по въздушна цел над Белгород и Белгородска област. Оперативните служби обясняват следствията на място. По предварителни данни няма жертви и вреди ", написа губернаторът.

По-рано в неделя въоръжените сили на Украйна обстреляха региона на централния пазар в Шебекино, Белгородска област, при което беше убита жена.
 Русия смъкна три дрона край Воронеж
Русия смъкна три дрона край Воронеж

Няма жертви и ранени

Припомняме, че това е поредна въздушна офанзива по Белгород за този месец. Последната бе осъществена на 8 юли, обявено бе за такава и на 5 юли. 

Според информацията на Гладков на 8 юли украинските военни са обстрелвали Шебекино с " Град ". Снаряд попадна на територията на централния пазар, където е зародил и пожар, гори и база на аграрни производители, ударен е и един автомобил.

През юли управляващите там потвърдиха, че доста от жителите на Шебекино са се върнали след всеобщата евакуация при започване на юни.

През юни в Русия признаха за убити военни по време на диверсиите в Белгородска област. 

На 21 май проукраинските Руски доброволчески корпус (РДК) и Легион " Свобода на Русия " (ЛСР) направиха рейд в района, което докара и до физически конфликти на територията на Русия. Два дни по-късно, 23 май, съветските управляващи оповестиха. Според съветски източници интервенцията.
 В Русия признаха за убити военни по време на диверсиите в Белгородска област
В Русия признаха за убити военни по време на диверсиите в Белгородска област

Най-малко 14 съветски военни са починали, а 10 са били пленени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР