Системата за паркиране в община Монтана ще бъде разширена с

...
Системата за паркиране в община Монтана ще бъде разширена с
Коментари Харесай

Увеличават паркоместата в Монтана

Системата за паркиране в община Монтана ще бъде разширена с още 28 паркоместа, стана ясно след извършено публично разискване за смяна предназначението на терен в непосредствена непосредственост до блок „ Геолози” в Живовския квартал, оповестяват от общинската пресслужба.
Мястото по проект е предопределено за озеленяване, само че на него няма дървета. Преди три години площта от малко над 800 кв. метра бе разчистена от противозаконни гаражи. Сега на близо половината от нея ще бъдат обособени паркоместа. Другата половина от терена ще остане със същото предопределение за озеленяване.
Зелената система на Монтана заема обща повърхност от 1 297 544 кв.м или 53% от територията на града. Така са обезпечени най-малко 18 кв.м публични озеленени площи за необятно и характерно прилагане на всеки гражданин.
В квартал 56 на Монтана, където се намира разисквания терен, зелените площи заемат обща повърхност от 6234 кв.м. Те са 0.8% от зелената система на града. Според експертното мнение от ландшафтния проектант Веселина Заркова – Владимирова, отделянето на 467 кв. за паркинг ще понижи с 0.005% зелените площи на града, което е несъществена смяна, прецизират от общината.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР