Системата за активна защита Trophy™ за бронирани машини на израелската

...
Системата за активна защита Trophy™ за бронирани машини на израелската
Коментари Харесай

Топ система за активна защита избра Великобритания за танка Challenger 3

Системата за дейна отбрана Trophy™ за бронирани машини на израелската държавна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd. беше определена от Министерството на защитата на Англия за последваща фаза на детайлна оценка и интеграция за главния военен танк на армията Challenger 3.

Изборът е изработен въз основата на изследване, осъществено от английското Министерство на защитата, като част от програмата за възобновяване, ръководена от главния контрактор Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL). В резултат ще бъде осъществена интеграция и систематични тествания на по-лекия вид на системата Trophy (Trophy MV), с цел да се отговори на характерните условия на тази машина.

Системата за дейна отбрана Trophy, която е създадената от Rafael като отговор на сполучливи противотанкови офанзиви, обезпечава потвърдена в бойни дейности отбрана против противотанкови ракети и снаряди, като по едно и също време с това локализира и дава информация за източника на вражеския огън за неотложен отговор. Tя е единствената изцяло интегрирана и тествана в действителни бойни дейности система за дейна отбрана в света. С Trophy от 2010 година са снабдени и главните бойни танкове на Израелските отбранителни сили – Merkava, както и бронетранспортьорите Namer. Системата също по този начин е доставена на американската войска за бойните ѝ машини Abrams, а скоро с нея ще разполагат и танковете Leopard на немската войска.

Системата Trophy е осъществила голям брой прихващания, без да допусне да се стигне до ранени военнослужещи или повреди на платформи, на които е конфигурирана от първия ѝ действен прехват през 2011 година Trophy е минала над 5400 сполучливи полеви тествания и има насъбрани повече от 1 000 000 експлоатационни часа. В момента Rafael има контракти за серийно произвеждане на над 1800 системи.

Дейвид Фармър, началник на екипа, отговарящ за доставка на оборудването и поддръжката на Challenger 3 в Отдела по снабдяването към английското Министерството на защитата, сподели: „ Радвам се, че мога да поздравявам Rafael към нашата кохорта от сътрудници, с които работим дружно Challenger 3 да са в чудесно положение и подготвеност. Това е значима стратегия за защитата и за английската войска. Тя ще докара до голяма смяна при модернизацията на нашите сухопътни сили. Новаторската технология, която планираме да използваме, доста ще усили военните ни качества. “

Бригаден ген. (о.з.) Майкъл Лури, началник на Дирекцията за наземни системи в компанията Rafael, разяснява: “Системата за дейна отбрана Trophy e избавила живота на доста бойци и способства за отбраната на активите на бойното поле. Тя дава опция на танковите екипажи да маневрират безвредно под обстрел и да извършват задачите си безвредно и пълноценно. Тази система промени разпоредбите на играта на бойното поле и решението на Обединеното кралство да избере Trophy за отбрана на своите екипажи слага началото на нова епоха за своите въоръжени сили. Благодарни сме на нашите сътрудници от Обединеното кралство, че се причислиха към другите народи, които се довериха на системата за дейна отбрана Trophy на Rafael. “



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР