Системата не разпознала лицето му18-годишен жител на Ню Йорк е

...
Системата не разпознала лицето му18-годишен жител на Ню Йорк е
Коментари Харесай

Тийнейджър съди Apple за 1 млрд. долара

Системата не разпознала лицето му

18-годишен гражданин на Ню Йорк е завел дело против Apple за 1 милиард $. Причината е, че бил задържан по простъпка поради системата на Apple за различаване на лица.

Полицията на Ню Йорк е арестувала Усмане Бах на 29 ноември, откакто той неправилно е бил обвързван с поредност от обири на Apple Store в Бостън, Ню Джърси, Делауеър и Манхатън.

Истинският причинител е употребявал открадната персонална карта, която е била без фотография. Инженерите от Apple обаче решили да настроят системата си за лицево различаване, като вкарат лицето на Усмане Бах и го " маркират " като апаш.

Вестник " Ню Йорк Пост " разкрива, че магазините на Apple в Съединени американски щати са оборудвани с камери и технология за лицево различаване. Алгоритми проучват лицата на посетителите. Ако в магазина влезе обвинен в кражба или друго закононарушение, системата възвестява автоматизирано органите на властта, които арестуват лицето.

Оказва се обаче, че системата очевидно може да прави неточности, в това число и поради човешка интервенция. " Ню Йорк Пост " добавя, че болшинството от посетителите на магазините на Apple не знаят, че лицата им се снимат и проучват, което прави историята една концепция " по-оруелска ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР