Сирийското правителство си възвръща контрола над значителна част от територията,

...
Сирийското правителство си възвръща контрола над значителна част от територията,
Коментари Харесай

Сериозното поражение на САЩ в Сирия

Сирийското държавно управление си възстановява контрола над забележителна част от територията, а последните репортажи демонстрират, че армията се стреми да освободи още повече територии. Човек не може да пренебрегне това, че задграничните врагове са се отказали напълно от своите незаконни дейности, само че по-интензивното бомбардиране от страна на Съединени американски щати в североизточния град Ракка и поддръжката им за кюрдската милиция не престават да са ориентирани към разцепването на териториалната целокупност на Сирия с оглед подкопаването на престижа на държавното управление на Асад в Дамаск.

Докато задграничните врагове на Сирия наподобява се помиряват с провалянето си във връзка с свалянето на Асад, страната ще продължи да бъде обект на притеснителни външни намеси. Без подозрение турците и французите ще се опитат да вкарат греблата си в политическия развой, с цел да повлияят върху крайния резултат. Саудитците и израелците ще пренасочат своята неприязън към Иран по различен метод, който евентуално ще включва още по-сериозното нарушение на сирийския суверенитет.

Що се отнася до Съединените щати и до техния многообещаващ английски булдог – проектът им за Сирия постоянно е бил по-скоро макрокартина за практикуване на световно владичество във връзка с възприеманите за противници Русия, Китай и Иран. Съединени американски щати претърпяха съществено проваляне в Сирия. Няма никакво подозрение по този въпрос. Може да се каже, че Русия е спечелила и за известно време ще бъде водеща мощ, до момента в който раздраната от война арабска страна се възвръща. Но можем да чакаме да се появят нови бойни полета в битката на Съединени американски щати за хегемонен надзор.

(От Russia Today)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР