Сирийският президент Башар Асад се е съгласил да отвори още

...
Сирийският президент Башар Асад се е съгласил да отвори още
Коментари Харесай

Сирия отваря два коридора за хуманитарна помощ

Сирийският президент Башар Асад се е съгласил да отвори още два гранични пропускателни пункта, с цел да допусне помощ за жертвите на земетресението, обявиха от Организация на обединените нации. То аргументи досега гибелта на повече от 35 000 души в района. Преди земетресението съвсем цялата филантропична помощ за повече от четири милиона души, живеещи в следените от бунтовниците региони в Северозападна Сирия, се доставяше от Турция през един канал - пропускателния пункт Баб ал-Хава. Единственият граничен пункт, отворен за доставка на помощи от Турция, също бе нарушен от земетресението.

 
Днес ескорт от 14 камиона се насочва на път към Сирийския червен полумесец през сухопътната граница и организациите на Организация на обединените нации, работещи в засегнатите региони. Този ескорт съдържа медикаменти, медицински консумативи и хирургически комплекти, които са нужни при такива условия, както и хранителни артикули и разнообразни материали.
Хюсеин Шибли, общоприет секретар на Йорданската хашемитска благотворителна организация

Положението е изключително тежко в следения от бунтовниците регион в северозападната част на Сирия, който не може да приема конвои с помощи от следените от държавното управление елементи на страната без разрешението на Дамаск.

Съобщението пристигна ден откакто ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус се срещна с Асад в Дамаск, с цел да обсъдят реакцията на опустошителното земетресение, което засегна Сирия и Турция предходната седмица.

Хуманитарната помощ в регионите, следени от бунтовниците, нормално идва през Турция посредством трансграничен механизъм, основан през 2014 година с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР