Сирийският бежанец, обвинен за катастрофа с автобус, при която загинаха

...
Сирийският бежанец, обвинен за катастрофа с автобус, при която загинаха
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 15-годишния сириец, обвинен за катастрофата, убила двама полицаи

Сирийският емигрант, упрекнат за злополука с рейс, при която починаха двама служители на реда, остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Бургас в събота.

Омар А. е упрекнат като водач на рейса, който в четвъртък Йордан Илиев (43 г.) и Атанас Градев (31 г) ​от Бургас. Катастрофата стана при опит на чиновниците на реда да спрат рейса, пренасящ незаконни мигранти.

Според управляващите ДНК разбор, извършен от проверяващите органи, демонстрира, че Омар е бил на шофьорското място. Свидетели, пътували в рейса, са го разпознали като индивида, който го е управлявал, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на съда. Друг очевидец е споделил, че Омар е бил измежду хората, купили от него на 24 август рейса, с който е породена злополуката.

Според съда в Бургас при разпита си обвиненият самичък е признал, че на 25 август е управлявал рейса, с който е породена злополуката.

Младежът беше задържан няколко часа след злополуката в Първомай. Дни преди случая той е липсващ от бежанския център в Харманли , където е бил настанен, и е бил разгласен за търсене.

Прокуратурата към този момент е повдигнала против него обвиняване за причиняването на гибелта на служителите на реда. Присъдата може да е от 3 до 10 години отнемане от независимост, тъй като той е малолетен. Държавното обвиняване обаче изрази подозрения във възрастта на Омар. Наблюдаващият прокурор Димитър Узунов сподели, представен от, че следва инспекция.

Пред съда Омар сподели, че се е опитал да спре преди злополуката. “Когато слязох след моста, натиснах спирачка, само че не стана нищо. Нямах спирачки ”, е представен да споделя той от. Прокуратурата обаче твърди, че той освен не е понижил скоростта, само че даже я е нараснал.

Случаят стана мотив вицепремиерът Иван Демерджиев да изиска оставката на заместник-директора на “Гранична полиция ”. Той сподели че каналджиите са оповестили “война на българската страна и тя ще отговори с цялата си мощност на това предизвикателство ”.

Служебният министър председател Гълъб Донев сподели, че мигрантският напън ще срещне “категоричния отговор на страната ” и че полицията и армията ще пазят българо-турската граница дружно.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР