Сирийските ВВС са унищожи повече от 70 терористи в СуейдаВоенновъздушните

...
Сирийските ВВС са унищожи повече от 70 терористи в СуейдаВоенновъздушните
Коментари Харесай

Сирийските ВВС са унищожи повече от 70 терористи в Суейда

Сирийските Военновъздушни сили са унищожи повече от 70 терористи в Суейда
Военновъздушните сили на Сирия са направили нахлуване против автомобилна колона джихадисти от терористичната организация „ Ислямска страна “ (ИД) в южната провинция Суейда, предава САНА.

Ликвидирани са повече от 70 бойци, както и голям брой военнотранспортни средства, оръжия и муниции. Въздушните удари са били нанесени по бази на терористите в оазиса Кабр ел-Шейх в Сирийската пустиня, откъдето те постоянно правят нападения против мирното население в региона.

На 25 юли бойци на ИД отвлякоха от населено място в региона повече от 40 души, най-вече дами и деца, от малцинствената група друзи. Терористите към този момент обезглавиха един от заложниците и заплашват, че сходна орис ще застигне и останалите.

В понеделник държавните сили започнаха огромна атака против позиции на ИД в Суейда и към този момент съумяха да открият надзор над седем региона. Бяха отбити и няколко опита за контраатаки.

Правителствените сили, с поддръжката на локални милиции и отряди на въоръжената съпротива, и сега не престават боевете против терористите от ИД за стратегически значимата околност Шинван ал-Асфар. Прехвърлени са елитни формирования от Дамаск. Целта е да се постави завършек на наличието на ИД в провинция Суейда и Сирийската пустиня. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР