Сирийската армия обяви спиране на бойните действия в района Източна

...
Сирийската армия обяви спиране на бойните действия в района Източна
Коментари Харесай

Сирийската армия обяви спиране на боевете в района Източна Гута край Дамаск

Сирийската войска разгласи прекъсване на бойните дейности в региона Източна Гута край Дамаск, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Примирието е почнало в 12 часа локално време (9 часа по Гринуич), осведоми през днешния ден сирийската държавна телевизия.

" Спиране на бойните дейности в няколко зони на Източна Гута. На всяко нарушаване ще бъде отговорено по съответния метод ", се показва в известието.

Източна Гута, която се простира от източните до североизточните покрайнини на Дамаск, от дълго време е под контрола на опозицията в продължаващия към този момент шест години спор, въпреки бунтовниците да изгубиха позициите си в западните региони.

Бунтовническата група " Файлак ар Рахман ", която работи в зоната, приветства прекъсването на боевете и съобщи, че примирията са първата стъпка към разрешаване на спора.

В Западна Сирия, където бунтовниците отстъпиха пред силите на режима предходната година, са правени голям брой опити за трайно помирение. Регионалните примирия постоянно се провалят, за което двете страни взаимно се упрекват.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права от влизане в действие на примирието има обособени случаи на артилерийски обстрел, само че не и огромни конфликти.

Съединени американски щати, Русия и Йордания реализираха съглашение за помирение и деескалация на напрежението в Югозападна Сирия по-рано този месец, което докара до намаляване на насилието. Боевете обаче не престават на други фронтови линии като Източна Гута, където съгласно опозицията режимът е направил газова офанзива през 2013 година. Сирийското държавно управление отхвърля обвиняванията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР