Израел ще изчака до утре отговора на Хамас“ за предложеното

...
Израел ще изчака до утре отговора на Хамас“ за предложеното
Коментари Харесай

Предложението за примирие: Израел ще изчака до утре отговора на „Хамас“

Израел ще изчака до на следващия ден отговора на „ Хамас “ за препоръчаното помирение и замяна на заложници и пандизчии.

Въпреки това министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че във всички случаи военна интервенция против групировката в град Рафа ще има.

„ Идеята да спрем войната, преди да сме постигнали нашите цели, е изключена. Ние ще влезем в Рафа и ще отстраняваме батальоните на „ Хамас “, със или без съглашение за преустановяване на огъня, с цел да реализираме тотална победа “, съобщи Нетаняху пред представители на фамилиите на израелските заложници, държани в Газа.  

 Турски жител намушка служител на реда в Йерусалим (ВИДЕО) Светът 2 мин. Турски жител намушка служител на реда в Йерусалим (ВИДЕО)  Нов кръг от договаряния: Блинкен прикани за повече филантропична помощ в Газа Светът 2 мин. Нов кръг от договаряния: Блинкен прикани за повече филантропична помощ в Газа  US служби: Израел евентуално нарушава интернационалните закони в Газа Светът 3 мин. US служби: Израел евентуално нарушава интернационалните закони в Газа  Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и Светът 3 мин. Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и " Хамас " в задънена улица  Турски жител намушка служител на реда в Йерусалим (ВИДЕО) Светът 2 мин. Турски жител намушка служител на реда в Йерусалим (ВИДЕО)  Нов кръг от договаряния: Блинкен прикани за повече филантропична помощ в Газа Светът 2 мин. Нов кръг от договаряния: Блинкен прикани за повече филантропична помощ в Газа  US служби: Израел евентуално нарушава интернационалните закони в Газа Светът 3 мин. US служби: Израел евентуално нарушава интернационалните закони в Газа  Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и Светът 3 мин. Войната в Близкия изток: Преговорите сред Израел и " Хамас " в задънена улица

След тежки договаряния в египетската столица Кайро предлагането към „ Хамас “ е за 40-дневно прекъсване на огъня. В подмяна на това всички израелски заложници би трябвало да бъдат освободени на два стадия.

Антъни Блинкен пък прикани „ Хамас “ да одобри без закъснения предлагането за преустановяване на огъня с Израел, обвързвано с освобождение на заложници, държани в линията Газа.

" Нека да няма повече закъснения, повече извинения. Сега би трябвало да се работи ", сподели Блинкен пред представители на медиите по време на визитата си в Йордания, преди да отпътува към Израел – следващ стадий от седмата му обиколка в Близкия изток от началото на войната сред Израел и „ Хамас “ в линията Газа.

А Израел от своя страна ще пусне от пандизите хиляди палестинци, наказани за терористични дейности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР