Сирените за въздушна тревога огласиха небето над Тел Авив, предават

...
Сирените за въздушна тревога огласиха небето над Тел Авив, предават
Коментари Харесай

Сирените за въздушна тревога огласиха небето над Тел Авив

Сирените за въздушна паника огласиха небето над Тел Авив, предават международните организации. Палестинците в бранша Газа още веднъж обстрелваха централните райони на Израел. " Сирени звучат в региона на Голям Тел Авив. В небето над града бяха чути доста гърмежи на снаряди ", оповестяват медиите.

От 10 май радикалите от Ивицата Газа са изстреляли към Тел Авив минимум 2300 ракети. Близо 1000 от тях са били прихванати от Противовъздушна отбрана системата " Железен купол ", оповестиха в ранните следобедни часове на днешния ден от израелското министерство на защитата.

Палестинците желаят неотложно заседание на " квартета " от интернационалните медиатори по урегулиране на близкоизточния спор, а точно Русия, Съединени американски щати, Организация на обединените нации и Европейски Съюз, на равнище министри на външните работи. Това заяви посланика на Палестина в Москва Абдел Хафиз Нофал. " Смятаме позицията на Русия за градивна и тя би трябвало освен да бъде непокътната, само че и доразвита. Целта на средата на " квартета " е да се разиска равнището на заплаха от бързо разрастващите се събития ", добавя дипломата.

По неговите думи, досега Вашингтон не е реагирал на предлагането да бъде извършена среща във въпросния формат. " ние сме в стеснен контакт по този въпрос с съветската страна, само че досега нямаме отговор от американците. Чакаме техният отговор на предлагането, което беше направено задоволително от дълго време ", заключава Нофал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР