Сините сливи са много полезно лакомство, тъй като оказват положителен

...
Сините сливи са много полезно лакомство, тъй като оказват положителен
Коментари Харесай

Защо жените трябва да ядат много сини сливи?

Сините сливи са доста потребно лакомство, защото оказват позитивен резултат върху целия организъм. Те съдържат фосфор, калий, магнезий, натрий и други субстанции, които могат да усилят здравината на скелета при дамите, написа zdrave.to. Ето за какво съгласно лекарите нежният пол би трябвало да включва продукта в диетата си по-често.

Уникалният им състав, комбинацията и високото наличие на доста витамини трансформират сините сливи в един от най-полезните артикули за организма, както при възрастни, по този начин и при деца.

Така че дано разгледаме по-подробно какви потребни лечебни свойства имат сините сливи. Всеки би трябвало да ги знае, с цел да ги употребява в диетата си, както и какви противопоказания за използването им има.

Лечебни и потребни свойства
1. Полезни са за червата. Спомагат за нормализиране на храносмилателните процеси. Заедно с това имат положителни антибактериални свойства, оказват помощ в битката с ешерихия коли и стафилококите. Защитават червата ни, в това число против рак.

2. Помагат при запек. Сините сливи са положително слабително средство, което може да се употребява вместо таблетки - специфични химически слабителни.

3. Допринасят за нормализиране на кръвното налягане.

4. Плодовете на сините сливи са с високо наличие на калий, който е значим детайл в активността на човешкия организъм.

5. Яденето на сини сливи спомага за повишение на работоспособността. Високото наличие на калории и съществуването на доста потребни субстанции “зареждат” човешкото тяло и покачват тонуса.

6. Сред потребните им свойства може да изтъкнем способността им за разчистване на кръвоносните съдовете от отрови.

7. Имат диуретичен и жлъчегонен резултат.

8. Полезните микроелементи, които се съдържат в сините сливи, спомагат за укрепването на костите и предотвратяват счупванията.

9. Високото наличие на витамин А в сините сливи е положително за зрението.

10. Укрепващите и антибактериалните им свойства оказват удобен резултат върху здравето на зъбите.

11. Повишават имунитета, подмладяват организма и са незаместим асистент при спазването на диети. Употребата на сини сливи оказва помощ за възстановяване положението на кожата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР