Сингапур премахва закон от колониалните времена, в който сексът между

...
Сингапур премахва закон от колониалните времена, в който сексът между
Коментари Харесай

Сексът между мъже вече не е престъпление в Сингапур


Сингапур отстранява закон от колониалните времена, в който сексът сред двама мъже е криминализиран. Въпреки това в азиатския град страна еднополовите бракове остават неразрешени.

В Сингапур половите към този момент няма да се санкционират. Ръководителят на държавното управление Ли Сян Лун разгласи цялостната анулация на закон, който не е прилаган от години, с цел да " приспособява правната обстановка в към актуалните обществени модели ". Според него това е верният път, който в този момент ще бъде подсилен от множеството хора в Сингапур.
Редакцията предлага
Сексуалните привички по взаимно единодушие на възрастните хора - споделя Лий. " Няма никакво опрощение да се съдят хора за това или да се трансформира в закононарушение. "

Закон от колониалната ера

Лий съобщи, че съгласно него обстановката се е трансформирала от 2007 година насам, когато тогавашното държавно управление е решило да резервира закона, и че хомосексуалистите към този момент са по-приети от обществото, в сравнение с тогава. От 2007 година насам позицията на държавното управление е да не ползва закона.

Законът, който в този момент би трябвало да бъде анулиран, е въведен през 30-те години на предишния век по време на английското колониално ръководство. През 1963 година Сингапур става част от Малайзия, а две години по-късно - самостоятелен, само че остарелият углавен кодекс остава в действие. Сексът сред мъже се наказваше с до две години затвор.

Ясно отменяне на еднополовите бракове

В същото време азиатският град-държава желае да резервира обичайното определение на брака като съюз сред мъж и жена. Конституционна корекция би трябвало да подсигурява, че никой няма да може да подаде иск за конституционно право на еднополови бракове, съобщи държавният началник в речта си, която произнася всяка година няколко седмици след празниците.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР