Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ организира анкета сред учителите, относно

...
Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ организира анкета сред учителите, относно
Коментари Харесай

82% от учителите искат редовен учебен процес

Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ провежда анкета измежду учителите, по отношение на започването на образователната година.

На въпроса какъв да бъде образователния развой от 15 септември, 82% от учителите са избрали постоянен образователен развой, 13% пък са за образование в електронна среда. /аналогично както при изключителното положение/ и 6% са съгласни на хибридно образование /редовни часове и образование в електронна среда след тях/.

Следващия въпрос, дали биха се съгласили на хибриден формат, включващ постоянен образователен развой и образование в електронна среда, респондентите са дали отговор с твърдо не 55%, а 36 % са споделили, че биха го създали, само че ще им е доста мъчно. 81% от учителите не одобряват родителите да могат да избират отдалечено образование, при постоянен образователен развой за своите деца, въпреки и да няма такава опция в ЗПУО/Разбира се избор по здравословни аргументи е заложен и в този момент в хипотезата на нормативните документи/. 15% дават отговор, че родителите би трябвало да избират, тъй като по този начин е демократично.

На въпроса, дали считат, че организирането на постоянен образователен развой от 15.9 носи риск за здравето на учители и възпитаници, 67% от учителите считат, че има прочут риск. 9% считат, че рискът е огромен и няма да стартира работа. Но 23% имат вяра, че учебното заведение е сигурна среда.

По мотив на разновидността в който да няма спомагателни заплащания за обезпечаване финансово дейностите за предварителна защита и намеса от covid -19, 89% изрично не одобряват тази догадка, а 9% са съгласни да дарят спомагателните си заплащания за тази цел.

Във връзка с някои наставнически оферти учителите да работят постоянно, а по-късно да преподават повторно материала в електронна среда, 85% от учителите са подготвени да стачкуват със законови средства. Само 12 % от учителите са съгласни да работят над нормата, без възнаграждение, да обезпечат електронно образование на своите възпитаници.

58% от учителите пък не са съгласни да има камера със тон в класната стая, с цел да могат учениците и родителите да ги виждат, с цел да се образоват в електронна среда в домашни условия, посредством виртуалната класна стая в образователния час, по време на постоянния образователен развой. 41% са съгласни на този вид. Позицията на Синдикат „ Образование “ за началото на образователната година е непроменена и е за организация на постоянен образователен развой, с нараснали ограничения за сигурност.

Рамката от правила, която създава МОН е на финалната права и всяко учебно заведение към този момент работи по спешни проекти, при инфектиран възпитаник или чиновник. Работи се за предварителна защита на конфликтните точки, при среща на повече възпитаници и личен състав, заниманията по ползи и компилацията сред просветителни институции, по отношение на заложените образователни и планови действия. След започване на образователната година, динамичността на новата среда и чувствата за сигурност и заплаха ще въздействат на решенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР