Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, който вчера изчезна

...
Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, който вчера изчезна
Коментари Харесай

Синът на зам.-министър проговори за ужаса в планината

Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, който през вчерашния ден изчезна в Пампорово, проговори за изгубването си в планината. Часове, откакто родителите му приканиха за помощ в обществените мрежи и беше стартирано търсене, стана ясно, че Алекс е открит жив и здрав.

След щастливата развръзка майката на 15-годишното момче описа в ефира на NOVA за преживения смут.

„ Малко преди 10:30 ч. е спрял, с цел да си настройки каската на писта А5. Децата, с които е бил, са тръгнали, а той долу не се е появил. Забравил си е телефона в колата. Бил е без пари и телефон. Единственото позитивно е, че татко на едно от децата от приятелско семейство, с което е бил, по спомен за номерата на картите е ревизирал за неговия номер. Ако картата е блокирана, идващият път, когато се опита да се качи на пистата, е нямало да може ”, споделя майката на момчето Яна Данаилова.

Изпълнителният шеф на „ Пампорово ” АД Мариян Беляков изясни, че акцията по търсене на момчето е протекла динамично. „ Ангажирахме целия запас на ПСС. Бяха обходени всички писти и ръбовете на пистите, с цел да се види, в случай че вероятно е напуснал пистата от лявата или дясната страна, само че не успяхме да го открием. Подготвяхме и извеждането на тежки машини, с цел да можем да влезем в по-стръмно сектори към пистите, с цел да забележим дали можем да го открием там с шейни. Идеята беше да активизираме оптимално доста хора. За благополучие, имаме благополучен край. Детето е карало ски от самото начало ", добави той.

Самият Алекс, пък изясни, че се отделил от групата другари, с която бил в планината, с цел да кара ски по по-лека за него писта. Към момента на откъсването му от групата той нямал мобилен телефон у себе си, защото го не запомнил в колата. Веднага щом намира приятелите си и към този момент разполага с телефон, Алекс се обажда точно на майка си. „ Тя е първият човек, на който звъннах, след това на сестра ми и на татко ми ”, описа той.

„ Аз не съм карал ски от 2-3 години. Приятелите ми карат доста по-добре от мен и взеха решение да се пуснат по черна писта. Аз също желаех да се пусна с тях, само че разбрах, че няма да мога да продължа с тях и взех решение да се пусна по прилежаща писта, която е алена и да се срещнем долу. Аз смятах, че никой не се тревожи, тъй като съгласно мен не беше чак толкоз страшна обстановката ”, изясни Алекс.

" Не знаех, че през целия ден ме търсят. Смятах, че просто когато затваря паркът, всички ще се съберем при колата и ще си тръгнем. Не знаех, че има суматоха и никой не знае къде съм. Когато се върнах пред колата и ми споделиха, че са ме издирвали, ми дадоха телефона и незабавно звъннах на майка ми, с цел да й кажа, че съм добре и, че я обичам. Просто си забравих телефона в колата и по тази причина стартира този безпорядък ", добави той.

След случилото се момчето призна, че е трябвало да бъде по-внимателен, с цел да не провокира паника у околните си и измежду планинските спасители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР