Синът на бившия президент на Хондурас Порфирио Лобо (2010–2014) беше

...
Синът на бившия президент на Хондурас Порфирио Лобо (2010–2014) беше
Коментари Харесай

Синът на бивш президент на Хондурас получи 24 години затвор за наркотрафик в САЩ

Синът на някогашния президент на Хондурас Порфирио Лобо (2010–2014) беше наказан в Съединени американски щати на 24 години затвор за съучастничество в контрабанда на опиати в страната в интервала на президентския мандат на татко му.
Съдия Лорна Скофийлд от щата Ню Йорк задължи 46-годишния Фабио Лобо да заплати и санкция от 50 000 $ и още 266 700 $ – приблизителната стойност на прихода му от наркобизнес, съобщи БГНЕС.
„ Лобо се е възползвал от служебното състояние на татко си и от личните си връзки, с цел да събере група от наркодилъри, корумпирани служители на реда и държавни служители от Хондурас”, уточни прокурорът Джун Ким. Лобо е упрекнат в присъединяване и образуване на доставки на опиати в Съединени американски щати.
Американските управляващи упрекват сина на хондураския експрезидент, че е взел участие в активността на наркокартела „ Кочирос”, чийто босове основали необятни връзки с висшестоаящи лица от органите на реда и армията на Хондурас.
По тези канали се движели контрабандни доставки на дрога за Съединени американски щати. Според американските проверяващи, „ Кочирос” са платили на президента Лобо рушвет от над 500 000 $ за отбрана от наказателно гонене и екстрадиция в Съединени американски щати.
Лобо-младши беше екстрадиран в Съединени американски щати през май 2015 и изправен пред съда по обвиняване в незаконен сговор за незаконно внасяне на 5 кг. кокаин. По-късно той призна виновността си по това и по спомагателните обвинявания.
Фабио Лобо можеше да получи за закононарушенията си и пожизнен затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР