Синът и снахата не ми говорят, защото им направих забележка.

...
Синът и снахата не ми говорят, защото им направих забележка.
Коментари Харесай

Снахата обикаля из салоните за красота, а у дома не върши нищо

Синът и снахата не ми приказват, тъй като им направих забележка. Явно не желаят да им давам никакви препоръки.

Снаха ми е от огромно семейство. Реших, че синът ми ще живее добре с нея, тъй като децата от многодетни фамилии порастват като грижовни и общителни хора, които се стремят да основат свое огромно семейство. Той ми сподели, че постоянно ще бъде на страната на обичаната си. Но в този момент виждам, че тя въобще не е добра стопанка.

Всяка майка желае да повери сина си в надеждните ръце на снаха си.

Синът ми се ожени за Вера преди три години. Преди сватбата обсъдихме жилищния въпрос. Вера искаше апартамент чартърен, с цел да не ни пречат. Реших да им дам едностайния апартамент. Исках да оказа помощ на децата да спестят от наем. След скромната женитба направихме козметичен ремонт и младоженците се нанесоха. Мислех, че те ще създадат добър ремонт в точния момент и ще внесат хубост в жилището.

И двамата към този момент работят и изкарват положителни пари. Но когато отида да ги посетя, ми става тъжно. Нищо не се е трансформирало. Не са сменили нито старите съдове, нито старите завеси. Снахата непрекъснато върви по салони за хубост, тя и синът ми имат скъпи преносими компютри и смарт телефони. Апартаментът би трябвало да бъде спретнат, с цел да не се срамят пред гостите. Въпреки че, работят, напоследък синът ми стартира да взема заеми от мен.

Веднъж Вера ми се обади и ме помоли да й дам някакво спално долни дрехи. Сестра й щяла да й идва на посетители за няколко дни. Този път не замълчах. Упрекнах я, че харчи парите си по салони за хубост, а не се е погрижила за съществени неща в жилището. Казах й, че тя е домакинята и това е нейна грижа.

Вижте още: Предстои ми да направя най-трудния избор в живота ми

Вечерта синът ми пристигна при мен и ми сподели да не приказвам повече с жена му по този метод. Животът й не е бил лек по тази причина той се грижи за нея и желае нищо да не й липсва. Само че не става въпрос за пари, какъв брой приятелки с ниски приходи имам, а домовете на всички са чисти, на масата постоянно има прясна баница. Той не вижда по какъв начин е разглезил жена си. Тя не се грижи за това облеклата му да са изпрани и изгладени.

След тази преживелица синът и снахата не приказват с мен към този момент трети месец. А от моите познати научих, че Вера е бременна. Чувствах се толкоз тъжна, че им помогнах толкоз доста, а те са неблагодарни. Разбира се, желая да виждам внука си, би трябвало да отида и да се помиря с тях.

Вие какво мислите за тази обстановка? Имам ли право по този начин да се въвличам в живота на децата?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР