Симптомите на Ковид-19, причинени от варианта Омикрон, се различават от

...
Симптомите на Ковид-19, причинени от варианта Омикрон, се различават от
Коментари Харесай

С Омикрон ли съм заразен? Кои са най-характерните симптоми


Симптомите на Ковид-19, породени от разновидността Омикрон, се разграничават от тези при разновидността Делта. Досегашните данни сочат, че няма да вземем за пример загуба на подушване. Но очевидно има различен присъщ белег за болест с Омикрон.

Симптомите на Ковид-19, породени от разновидността Омикрон, се разграничават от тези при разновидността Делта. Досегашните данни сочат, че няма да вземем за пример загуба на подушване. Но очевидно има различен присъщ белег за болест с Омикрон.

Кой е най-характерният белег за болест с разновидността Омикрон? Данни от Южна Африка, където за първи път бе регистриран този вирусен вид, дават първи информации за съществуването на някои типични признаци.

Омикрон - разновидността на ковид, който към този момент господства в Съединени американски щати и Англия, скоро ще е най-разпространеният в цяла Европа, предвиждат специалистите. Според информацията, с която учените разполагат досега, той е по-вирулентен от Делта разновидността на Ковид-19.

Производителите на ваксини настояват, че двете дози от наличните препарати не обезпечават цялостна отбрана против Омикрон, въпреки и да пазят от съществено протичане на болестта. За по-пълноценна имунна отбрана е нужно слагането на.

Нощните изпотявания са измежду най-честите признаци
Редакцията предлага
Омикрон се разграничава от Делта разновидността освен по инфекциозността. Някои от признаците на новия вирусен вид също са разнообразни. Според учени от Англия и Южна Африка, където Омикрон бе регистриран за първи път, нощните изпотявания са измежду най-характерните признаци на новия вариант. „ Става въпрос за мощни нощни изпотявания, които постановат изцяло преобличане “, изясни пред ITV английският доктор Амир Хан. Той твърди, че въпросният белег е доста значителен и упорства признакът да бъде прибавен към формалния лист на английската здравна работа NHS.

Анжелик Кутзи, председателка на Лекарския съюз в Южна Африка, сподели пред Военновъздушни сили: „ Пациентите с Омикрон се оплакват от болки в тялото и мощна отмалялост. Характерно е, че тези недоволства се следят най-вече измежду младите, а не толкоз измежду по-възрастните хора “. Но информацията по тематиката към този момент е нищожна, защото едвам 6% от популацията в Южна Африка е над 65-годишна възраст. Притесненията за възрастните хора с диабет и сърдечни проблеми си остават настоящи, разясни Кутзи пред английския вестник „ Телеграф “.

Сред другите признаци, присъщи за разновидността Омикрон, са болки в гърлото и суха кашлица. Но доста дребна част от пациентите подвигат температура. Нито един от случаите в Южна Африка не е изгубил подушване или усет - а това бяха едни от най-разпространените признаци при първата вълна от пандемията.

Децата са по-уязвими от възрастните?

Все още не е ясно доколко Омикрон поразява децата. Но има индикации, че те се разболяват по-сериозно. „ Има нарастване на хоспитализациите на деца под петгодишна възраст “, ​​казва Мишел Грум от Националния институт за заразни заболявания на ЮАР. В столицата Претория дребните деца са втората по величина възрастова група в лечебните заведения след хората над 60 години. Но и тук ниската междинна възраст на популацията може да оказва въздействие.

Някои лекари оповестяват за необикновени признаци при децата. „ Около 15 % от инфектираните деца получават кожен обрив “, съобщи лондонският доктор Дейвид Лойд пред новинарския канал Sky News. Други чести признаци са отмалялост, главоболие и загуба на вкус.

Бустерните дози са ефикасни

При Омикрон се виждат огромен брой генетични промени спрямо първия вид на Ковид-19. Повече от 30 разновидности засягат шиповия протеин, който вирусът употребява за нахлуване в човешките кафези. Проблемът с имунизациите е, че предходните препарати са съобразени с шиповия протеин на ковид от началото на пандемията. Има също данни, че Омикрон много сполучливо заобикаля имунната отбрана на организма.

Точна по тази причина ръководителят на Постоянната комисия по имунизациите в Германия Томас Мертенс, както и здравният министър Лаутербах, приканват хората да си слагат трета доза от наличните препарати. „ Бустерните ваксини несъмнено са ефикасни, а данните досега сочат, че “, сподели Мертенс.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР