Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021

...
Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021
Коментари Харесай

Опасни връзки: Ето как се запознали полицайката Симона и Семерджиев

Симона Радева и Георги Семерджиев се срещат през октомври 2021 година, откакто тя го стопира на пътя, а той отхвърля да даде проба за алкохол. Това оповестяват източници от следствието, представени от glasnews.bg.

Радева моли за подпомагане „ Пътна полиция “ и сътрудниците й смъкват номерата на автомобила му. Нерегламентираните им връзки почнали на по-късен стадий, като с Георги я свързал приятелят на Симона - Мирослав.

Източници на следствието разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лв. месечно от Семерджиев, с цел да го прикрива. По неофициална информация Радева е била шеф в автомивката на някогашния футболист, а униформени от 4 районно управление (на МВР) са употребявали гратис услугите там в подмяна на значима за него информация.

На 5 юли късно вечерта престъпно проявеният Георги Семерджиев провокира тежка катастрофа и уби две млади дами - на 22 и 26 години. Инцидентът стана в центъра на София на кръстовището до хотел „ Хемус ”.

Министерство на вътрешните работи заяви, че Семерджиев е избягал. Намериха го 12 часа по-късно.

Той бе арестуван със зрелищен арест в жилището му. След залавянето му проверяващите допълниха портрета му  -  Семерджиев имал 50 нарушавания по пътищата, бил с отнета брошура и карал с подправена. 

Съобщено бе от вътрешният министър, че над Семерджиев е имало полицейски чадър. Анонимни източници от следствието показаха и името вътрешния човек – Симона Радева. А тя го удостовери с пост в обществените мрежи и закана, че истината ще излезе нескрито. Разследващите извадиха и различен факт – приятелят на Симона, също служител на реда, само че в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев.

Случайно или не, пръв на случая идва точно приятелят на Симона - Мирослав Якимов. Той отхвърли да разяснява оказал помощ ли е Семерджиев да се укрие.

Дни след жестоката злополука доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха източници от следствието. По тяхна информация минути след удара Георги звъннал на Симона от телефон на негов служащ в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са снимали бягството му от злополуката.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров описа, че Симона и различен служител на реда са помогнали на Семерджиев да се укрие, като даже са му носили стълбата, с която влезнал в дома си, тъй като си бил изгубил ключовете от жилището.

Симона Радева е отстранена от служба за два месеца до момента в който против нея тече следствие за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява  и търговия с въздействие.

След тежката катастрофа приятелят й Мирослав е изместен на пост при арестантите в 4 районно управление (на МВР), евентуално с цел да не бъде на терен, тъй като към този момент е различим. Мирослав е чиновник на бранш „ Охранителна полиция “ към 4 районно управление (на МВР). Негов шеф е някогашният началник на Пътна полиция Звезделин Колев, против който сега тече дисциплинарно произвеждане след следствие на GlasNews за документ с погрешно наличие.

Мирослав и Симона бяха открити, само че и двамата отхвърлиха коментар за това помагали ли са на Семерджиев. Коментар отхвърлиха и родителите на Симона. Баща й Тихомир Радев се върнал от чужбина след случилото се.

Прави усещане, че и двата автомобила- този на Мирослав и този на Симона, са напълно със затъмнени стъкла, което е жестоко нарушаване и те би трябвало да бъдат спрени от придвижване. Периодично всеки шеф на бранш е задължен да проверява личните коли на своите чиновници дали са в нарушаване.

Съответно - началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 районно управление (на МВР). Такива инспекции явно не са правени, или за някои чиновници е разрешено да нарушават закона за придвижване по пътищата.

Разследването по случая продължава. Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков разгласи, че сега в който има задоволително доказателства за полицейски чадър над Семерджиев, служителите  ще понесат последици.

Апелативният съд остави за непрекъснато в ареста Георги Семерджиев. Освен за причиняване на гибел на пътя той е упрекнат и за потребление на подправена шофьорска брошура, както и за шофиране след приложимост на амфетамини и метаамфетамини. Това е посочила кръвната проба на обвинявания за жестоката злополука в София, при която починаха две млади девойки. Тя му беше взета към 48 часа след случая.

Георги Семерджиев се проверява и за кражба на гориво от бензиностанция.  Два дни преди злополуката бензиностанция в региона на 21-ви км на Автомагистрала „ Тракия “ той е заредил и е тръгнал без да заплати сметката. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР