Симона Халеп призова Международната федерация по тенис (ITF) да ѝ

...
Симона Халеп призова Международната федерация по тенис (ITF) да ѝ
Коментари Харесай

"Не е честно": Халеп се оплака от забавяне на изслушването за допинг

Симона Халеп прикани Международната федерация по тенис (ITF) да ѝ даде късмет да почисти името си. Бившата лидерка в международната класация е със от октомври поради позитивна допинг проба с роксадустат на US Open. Румънката отхвърля да е взимала допинг и твърди, че забраненето вещество, което се употребява в медикаменти за анемия, е попаднало в организма ѝ от нечиста добавка.

Халеп обаче сложи под въпрос за какво се бави чуването ѝ по случая. Тя не играе от октомври, само че на процедура към момента не е осъдена.

" Исках да мълча до решаването на случая, само че в този момент усещам, че е време да приказвам на почитателите си и на публиката, тъй като съм сигурна, че желаят да знаят за какво лишава толкоз време ", сподели Халеп пред Tennis Majors.

Носителката на две трофеи от Големия шлем е изпратила през декември доказателства на ITF и е очаквала чуване през февруари, само че делото е било отсрочено първо за март, а по-късно и за април.

" От ITF желаеха чуването на 24 март да бъде анулирано. Аз не бях съгласна, тъй като разпоредбите споделят, че състезател с краткотрайно спрени права би трябвало да получи изслушванe по ускорена процедура. Всичко лишава толкоз време. Исках да ми вдигнат глобата, с цел да мога да играя, те отхвърлят ", сподели Халеп.

Тя изясни, че е дала 10 проби в последните месеци и всички са негативни. Халеп се надява делото въпреки всичко да стартира през май, само че се тормози, че още веднъж ще бъде анулирано.

" Следващата стъпка е чуване в края на май, само че от ITF споделиха, че може да анулират и него. Ако го създадат, ще станат осем месеца, откогато не съм играла. Вярвам, че не е почтено да прекарам осем месеца без даже да бъда съдена. Емоционално този интервал не беше елементарен. Не желая особено отношение. Искам да ме изслушат. Колко още време ще отнеме? ", попита Халеп.

От ITF обявиха, че процесът следва кодекса на Световната антидопингова организация (WADA) и не дадоха спомагателни мнения.

Тя съобщи, че ще се завърне и ще печели още веднъж огромни титли.

" Това ме направи по-силна, ще работя повече, с цел да се върна на равнището, на което бях, даже да съм на по-добро. Това е най-тежката борба, с която съм се сблъсквала в кариерата и в живота. Искам да играя още веднъж, тъй като обичам този спорт и желая да спечелвам огромни титли ", добави Халеп, която завоюва през 2018 и " през 2019.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР