Симон Бергман и Кристиан Шерц, адвокати на вокалиста на Рамщайн

...
Симон Бергман и Кристиан Шерц, адвокати на вокалиста на Рамщайн
Коментари Харесай

Откъде са синините на Шелби Лин след концерта на Рамщайн

Симон Бергман и Кристиан Шерц, юристи на вокалиста на Рамщайн Тил Линдеман, оповестиха в известие до медиите, че са поръчали съдебномедицинска експертиза, която би трябвало да оневини клиента им. Става въпрос за обвиняванията на ирландката Шелби Лин, че до момента в който е била на концерт на Рамщайн във Вилнюс през май, са ѝ били дадени опиати и тя получила разнообразни синини по тялото си, за които няма пояснение. 

" Следите не са типични за външно влияние "

Лин споделя фотоси и видеоклипове на хематомите си в обществените мрежи. Адвокатската адвокатска фирма на Шерц и Бергман е поръчала на Института по правосъдна медицина към Университетската болница в Кьолн да проучва тези фрагменти. Те оповестяват, че задачата е да се разбере  " какви биха могли да бъдат аргументите за показаните пострадвания. По-специално да се реши дали пострадванията могат да се дължат на физическо принуждение ".

Шерц и Бергман цитират мнение на шефа на Кьолнския институт Маркус Ротшилд.  " Морфологията и локализацията на документираните пострадвания приказват по-скоро за случайно събитие, което не може изцяло да изключи външно въздействие. От съдебномедицинска позиция обаче следите не са типични за външно влияние ", се споделя в мнението.

Пред Дъждовни води Маркус Ротшилд изяснява, че в множеството случаи сходни мнения се изготвят след обзор. " Но през последните години доста се усилиха настояванията за правене на експертиза за достоверност или интерпретация на пострадвания въз основа на снимков или видеоматериал. "  Той споделя, че институтът в Кьолн има " огромен опит " в тази сфера. В качеството си на правосъден специалист обаче Ротшилд е показал, че " оценката и тълкуването на снимков или видеоматериал (...) постоянно подлежат на избрани ограничавания ". За оценените фрагменти той споделя: " Материалът, който разгледахме, беше с релативно положително качество ".

Лин: Не съм споделила, че Линдеман ме е изнасилил 

Шелби Лин съобщи също по този начин, че Тил Линдеман евентуално е желал да прави секс с нея по време на концерта, а отводът ѝ го е разгневил. В мнението, направено от Ротшилд, се споделя, че " няма улики, че полово принуждение е причина за документираните от свидетелката пострадвания ", само че няма по какъв начин да се изключи такова " единствено въз основа на следите от пострадвания ". Още в края на месец май Лин написа в Туитър, че Линдеман не я е докосвал и че в никакъв случай не е твърдяла, че е била изнасилена от него.

Адвокатите Шерц и Бергман показват още, че прокуратурата във Вилнюс е прекратила следствието, почнало откакто Шелби Лин е подала тъжба. Разследване против Линдеман се води и в Берлин. Адвокатите му оповестяват, че могат да потвърдят медийните изявления, " съгласно които следствените дейности не се основават на наказателни искове, повдигнати от хипотетични жертви. Жалбоподателите са незаинтересовани трети лица, които основават жалбите си само на медийни известия и обвинявания в обществените мрежи ". До момента " няма справедливи доказателства, които да приказват за осъществяване на закононарушение от страна на нашия клиент ", настояват Шерц и Бергман.

Адвокатите ще подхващат дейности и против медии

В края на своето писмо до медиите юристите на Лидеман декларират, че както към този момент са оповестили при започване на юни, ще подхващат дейности " от името на нашия клиент против неприемливи изявления и погрешни изказвания в медиите или в обществените мрежи ", в това число против текст на " Шпигел ". 

Барабанистът Кристоф Шнайдер се дистанцира от частните празненства на Тил ЛиндеманСнимка: Christoph Soeder/dpa/picture alliance

Адвокатската адвокатска фирма ще предприеме дейности и против влогърката Кайла Шикс, която разгласява видео на шести юни, в което поддържа обвиняванията на Шелби Лин. Освен Шикс още няколко дами приказваха пред публицисти от NDR и " Зюддойче Цайтунг "  и описаха за система за кастинг, посредством която някои от тях са били подбирани за секс с Линдеман, без това да им бъде обявено. Някои от тях настояват, че са били дрогирани.

Тил Линдеман отхвърля всички обвинявания. Един от сътрудниците му в бандата обаче - барабанистът Кристоф Шнайдер - обществено се дистанцира от фронтмена на Рамщайн.

***

Вижте и това видео от нашия списък:

Във Финландия и Бог обича хеви метъл

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР