Силвио Берлускони Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се надява Европейският

...
Силвио Берлускони Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се надява Европейският
Коментари Харесай

Берлускони се надява съдът в Страсбург да му позволи да се кандидатира на изборите


Силвио Берлускони

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони се надява Европейският съд за правата на индивида да постанови, че Италия е нарушила неговите права, като му е забранила да заема социална служба, съобщи Асошиейтед прес.

Забраната бе наложена на Берлускони поради негова присъда по дело за финансови нарушавания. Берлускони апелира в Европейски съд по правата на човека решението на италианските управляващи. В сряда бе първото съвещание по делото. Очаква се съдът да вземе решение след няколко месеца.

Берлускони изиска от президента на Италия Серджо Матарела да отсрочи парламентарните избори за втората половина на пролетта следващата година в очакване на правосъдното решение, което ще му разреши да се кандидатира от партията си " Форца Италия ".

Пред в. " Република " някогашният министър председател изрази вяра, че съдът ще вземе бързо решение.

" Но моята роля в идната предизборна акция е ясна. Независимо дали ще мога или не да се кандидатирам, аз ще повеждам акция, с цел да дойдат десноцентристите на власт в Италия ", сподели той.

Берлускони разяснява и обстановката в Германия. Той чака Меркел да оцелее от политическата рецесия, съобщи ДПА.

Берлускони споделя, че не вижда различен като " опорна точка за непоклатимост " в Германия. Според някогашния министър председател проблемите на Меркел се дължат на това, че крайнодясната партия Алтернатива за Германия е откраднала на изборите гласове от умерените сили, изключително от Християндемократическия съюз на канцлерката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР