Силвано П. Коломбано, учен от НАСА занимаващ се с търсенето

...
Силвано П. Коломбано, учен от НАСА занимаващ се с търсенето
Коментари Харесай

Учен от НАСА: извънземните може вече да са били тук

Силвано П. Коломбано, академик от НАСА занимаващ се с търсенето на извънземни цивилизации споделя, че „ супер интелигентните “ извънземни, които са способни на междузвездни галактически пътувания, най-вероятно биха имали технология, която хората даже не могат да схванат и разпознаят.

Понастоящем НАСА търси други цивилизации във Вселената, като формалната стратегия е озаглавена „ Търсене на извънземна просветеност “.

Д-р Коломбано споделя по време на семинар в Калифорния, отдаден на извънземния разсъдък, какъв брой е значимо учените да разширят визията, която до момента сме имали за извънземните.

„ Просто желая да подчертая обстоятелството, че извънземният разсъдък, който бихме могли да намерим или който може да избере да откри нас, (ако към момента не е), може въобще да не съществува въз основата на въглеродни организми каквито сме ние “.

Според него, доста е допустимо разсъдъкът приближаващ от далечни светове да е съсредоточен в извънредно дребни и супер интелигентни същества. Коломбано твърди, че учените не трябва да са по този начин мощно привързани към концепцията да открият познати човешки технологии и да разширят търсенето в посока доста усъвършенствани разнообразни други цивилизации на други планети. Той твърди, че по този метод може да пропуснем да открием цивилизация, обитаваща планета, която е доста по-стара от Земята.

И защото не можем да си представим изобщо по какъв начин наподобява, можем просто да я пропуснем.

„ Като се има поради, че софтуерното развиване в нашата цивилизация стартира едвам преди към 10 000 години, а възникването на научни методологии е особено единствено за последните 500 години, можем да предположим, че ще имаме действителен проблем в прогнозирането на софтуерното развиване даже през идващите хиляда години, да не приказваме за милион пъти по толкоз “.

Коломбано споделя също по този начин, че „ бързите радио експлоадирания “ идващи от космоса и които се опитваме да проучваме, най-вероятно са безнадеждно остарели. FRB (fast radio bursts) или бързи радиоизбухвания са радио излъчвания, които се появяват както инцидентно, по този начин и краткотрайно. Това ги прави сложни за намиране, както и сложни за изследване, тъй като не е известно какво предизвиква тези къси и мощни радио-взривове.

Има разнообразни теории за произхода на FRB, като да вземем за пример тази, че са провокирани от звезди, които са се сблъскали или пък, че са послания, които са основани изкуствено.

Когато първият радиосигнал, вид FRB, е видян или „ чут “ от радиотелескопи през 2001 година, в действителност никой не схваща и той е открит едвам през 2007 година, когато учените проучват архивни данни. Нещо повече, дълги години след откритието на разиоизбухването, учените се съмняваха, че то може да се дължи и на проблем с телескопа.

Според доктор Коломбано, FRB може да са свързани с преместването на материали на далечни дистанции в космоса.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР