Силоваци задържаха бившия президент на Грузия на покрива на дома

...
Силоваци задържаха бившия президент на Грузия на покрива на дома
Коментари Харесай

Екшънът в Киев продължава! Саакашвили зове украинците на майдана, за да се разправят с олигарсите, украинският народ щял да стане най-великият в Европа

Силоваци задържаха някогашния президент на Грузия на покрива на дома му, откъдето той заплашваше да скочи. Специалните елементи се пробваха да отведат Саакашвили, само че поддръжници на политика блокираха пътя на полицейския автомобил и го освободиха. Бившият президент на Грузия съобщи, че не желае никакви длъжности в Украйна, само че даде обещание да си тръгне „ единствено като победител “.

По посока на Радата пътуват коли на специфичните елементи, предава каналът NewsOne. Демонстрацията продължава с тирада на депутата Юрий Деревенко. Исканията са същите - оставка на Порошенко и основния прокурор на Украйна.



Адвокатът на Сакашвили съобщи, че против политика не са повдигани публични обвинявания. Той сподели още, че юристите на някогашния грузински президент не са могли да получат от прокуратурата достъп до материали по делото му - не са ги били пуснали в постройката. От американското посолство в Киев обявиха, че наблюдават обстановката с някогашния грузински президент.

По-рано от Службата за сигурност на Украйна оповестиха, че против Саакашвили са повдигнати обвинявания в " подпомагане на участници в незаконни организации и укриване на тяхната незаконна активност ". Сградата на украинския парламент е под засилена защита.

Полицията предизвести поддръжниците на Саакашвили за провокации. „ Полицията предизвестява интензивно настроените жители за всевъзможни провокационни дейности. Възможни са провокации във връзка с самите участници в демонстрацията, както и против инцидентни минувачи “, се споделя в известие на Националната полиция на Украйна.

Саакашвили в това време се появи пред постройката на Радата и произнесе тирада.
Саакашвили и его сторонники пришли под здание Верховной Рады, где они планируют устроить протест. Сейчас по периметру сгради Народното събрание усилена защита — нацгвардийцы и полицейские выстроились рубежом за металлической оградой.https://t.co/iX7osPi2Hx pic.twitter.com/ywXOGgd06L
— Громадское (@HromadskeRU) December 5, 2017

Под Верховной Радой собрались сторонники #Саакашвилиhttps://t.co/iX7osPi2Hx pic.twitter.com/Wp8qLWw5jd
— Громадское (@HromadskeRU) December 5, 2017
Саакашвили за следващ път прикани киевчани да дойдат на майдана. " Стига мизерия, стига неистини, стига принуда. Украйна ще бъде най-великата нация на Европа! Вие през днешния ден ме спасихте ", сподели той от сцената. " Този марш сподели, че народът на Украйна няма на никое място да изчезне... Те форсираха процеса и точно в отговор на този марш заведоха против мен дело. Луценко подписа декрет за събиране на компромати против мен и останалите. И по-късно се стигна до това, че ме упрекнаха във връзки с хора в Русия. Саакашвили ли е по-голям зложелател на Украйна, в сравнение с Путин ", сподели политикът.

По думите на водача на парламентарната група на " Самопомощ " Олег Березюк, силоваците не са желали да арестуват, а да депортират Саакашвили. При това той не е посочи в коя точно страна. По-рано основният прокурор на Украйна Юрий Луценко съобщи, че за депортация на политика сега и дума не може да става.

Президентът на Грузия Георгий Маргвешвили акцентира, че протичащото се в Киев е вътрешно дело на Украйна и изрази вяра, че Саакашвили ще е в сигурност.

Барикади са издигнати пред стените на Радата (украинският парламент). Поддръжниците на Саакашвили са разпръснали автомобилни гуми и дървени трудности. Издигната е сцена.

#Саакашвили вместе с толпой сторонников движется по улице Грушевского в сторону Народното събрание.https://t.co/iX7osPi2Hx pic.twitter.com/HAV6rmiUgq
— Громадское (@HromadskeRU) December 5, 2017 По-рано Саакашвили съобщи, че с него " всичко е наред ". " Рано или късно ние ще си оправим сметките с олигарсите както в Грузия, по този начин и в Украйна. Тези хора не схванаха с кой си имат работа. Погледнете по какъв начин ме поддържат украинците... Продължаваме битката ", съобщи Саакашвили в ефира на телевизия " Рустави 2 " по телефона.

Появи се и видео с освобождението на Саакашвили от колата на СБУ.

Сторонники #Саакашвили освободили его из микроавтобуса pic.twitter.com/84Cg6tfm7A
— Громадское (@HromadskeRU) December 5, 2017
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР