Силното земетресение с магнитуд 6,2 на индонезийския остров Сулавеси е

...
Силното земетресение с магнитуд 6,2 на индонезийския остров Сулавеси е
Коментари Харесай

Трусът в Индонезия взе над 30 жертви

Силното земетресение с магнитуд 6,2 на индонезийския остров Сулавеси е лишило живота на минимум 34 души души, съобщи Франс прес, като се базира на индонезийската Агенция за ръководство на спешните обстановки. Повечето жертви са в град Мамуджу.

След главния трус са последвали 26 вторични труса, добавя ТАСС.

Пострадалите от труса са към 600 души, прибавя организацията. Около 2000 души в Сулавеси са били принудени да изоставен домовете си. Разрушени са били над 60 сгради, в това число постройката с офиса на локалния губернатор и хотел. Има и рухнала болница в Мамуджу, където под руините може би се намират десетина души, показва ТАСС. Над 300 къщи и други здания пък са били развалени от труса, добавя Асошиейтед прес.

Епицентърът на земетресението беше на 36 километра южно от окръг Мамуджу в провинция Южно Сулавеси. Дълбочината на труса беше 18 километра, показва американският Геоложки институт, съобщи Асошиейтед прес. Според индонезийски сеизмолози дълбочината е била още по-малка - 10 километра, прибавя Ройтерс.

Смята се, че трусът не е провокирал цунами, само че хората по крайбрежните региони са се изтеглили в зони с по-високо надморско ниво.

На три места трусът е предизвикал свлачища. Главният път сред окръзите Мамуджу и Маджене е блокиран от земна маса.

Вчера в региона имаше земетресение с магнитуд 5,9.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР