Силни гръмотевични бури обхванаха Германия. В тежките метеорологични условия са

...
Силни гръмотевични бури обхванаха Германия. В тежките метеорологични условия са
Коментари Харесай

Бури блокираха Германия, 11-тонно дърво се стовари в леглото на дете

Силни гръмотевични стихии обгърнаха Германия. В тежките метеорологични условия са развалени покриви, коли, електрически и телефонни кабели.

Няколко души са блъснати и ранени от падащи дървета. Млада жена остава заклещена под пън, а дете оцелява по знамение. В Лудвигсхафен сушилник за облекла се оказва високо в небето. А влаковете закъсняват с до четири часа, оповестява " Велт ".

Буря стопира тока на стотици семейства в немските провинции Саксония-Анхалт и Тюрингия в понеделник вечерта. При неприятните метеорологични условия солидно дърво се разрушава в къщата на семейство в град Пьоснек. Местните медии разясняват, че то обаче е имало мощен ангел-пазител.

 Градушка с размера на череша удари Сопот, Климент и Каравелово (ВИДЕО) България 2 мин. Градушка с размера на череша удари Сопот, Климент и Каравелово (ВИДЕО)  Лавини, наводнения и свлачища: Екстремно време в Италия и Франция (ВИДЕО) Светът 2 мин. Лавини, наводнения и свлачища: Екстремно време в Италия и Франция (ВИДЕО)  -52,3° в Китай: Счупени върхове, мразовит дъжд и пясъчни стихии (ВИДЕО) Светът 2 мин. -52,3° в Китай: Счупени върхове, мразовит дъжд и пясъчни стихии (ВИДЕО)  Торнадо в Тенеси откъсна покриви и прекатурна камиони. Има жертви (ВИДЕО) Светът 1 мин. Торнадо в Тенеси откъсна покриви и прекатурна камиони. Има жертви (ВИДЕО)  Градушка с размера на череша удари Сопот, Климент и Каравелово (ВИДЕО) България 2 мин. Градушка с размера на череша удари Сопот, Климент и Каравелово (ВИДЕО)  Лавини, наводнения и свлачища: Екстремно време в Италия и Франция (ВИДЕО) Светът 2 мин. Лавини, наводнения и свлачища: Екстремно време в Италия и Франция (ВИДЕО)  -52,3° в Китай: Счупени върхове, мразовит дъжд и пясъчни стихии (ВИДЕО) Светът 2 мин. -52,3° в Китай: Счупени върхове, мразовит дъжд и пясъчни стихии (ВИДЕО)  Торнадо в Тенеси откъсна покриви и прекатурна камиони. Има жертви (ВИДЕО) Светът 1 мин. Торнадо в Тенеси откъсна покриви и прекатурна камиони. Има жертви (ВИДЕО)

Около 21:00 часа дървото се стоварва отчасти в леглото на спящо дете.

„ То е имало извънреден шанс. Никой не е потърпевш “, разяснява шефът на градската пожарна Рене Липке.

11-тонна плачеща върба пада върху два автомобила и върху къщата. Голям клон се оказва непосредствено в леглото.

Щетите от бурята пред къщата демонстрират, че е можело да бъде и по-лошо. При случая единият автомобил е изцяло погубен, а другият е със съществени вреди, показват локалните издания.

„ Ако детето е било малко по-различно позиционирано, изходът щеше да бъде съдбовен “, разяснява Липке пред Ostthüringer Zeitung. Четиримата жители на къщата близнак се отървават с чувството за смут.

Снимка: X

В Северен Рейн-Вестфалия 19-годишна пешеходка е ранена на път за у дома от работа - дърво ненадейно пада на тротоара и я удря. Краката на младата жена са затиснати под ствола на дървото, оповестиха от пожарната. Спасителен хеликоптер я е откарал в болничното заведение.

В Кьолн рейс също е развален от паднало дърво. Шофьорът е превозен в болница с леки пострадвания.

В Лудвигсхафен бурята подвига високо сушилник за облекла. Според описания на пожарникарите той е бил е открит в дърво на 25 метра над земята. В града незабавните повиквания са към 360.

Снимки: X/ WUD Wetter-Unwetter Deutschland

В Хесен водач и спътникът му са се блъснали в дърво, паднало в бурята. И двамата са откарани в болница с леки пострадвания.

Особено наранени от спирането на железопътния трафик са провинциите Хесен, Рейнланд-Пфалц, Баден-Вюртемберг, Бавария, Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония.

Във вторник е имало снеговалежи в планините в Саксония и Саксония-Анхалт. Уеб камери демонстрират леко струпване на сняг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР