Силни думи срещу президента Румен Радев каза вицепремиерът Асен Василев.Позицията

...
Силни думи срещу президента Румен Радев каза вицепремиерът Асен Василев.Позицията
Коментари Харесай

Асен Василев: Позицията на президента Радев е позорна

Силни думи против президента Румен Радев сподели вицепремиерът Асен Василев.

" Позицията на президента Радев, който твърди, че давайки оръжие на Украйна, продължаваме спора, е позорна. Позорна, тъй като в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този спор и че е обикновено и добре Русия да победи в този спор ", съобщи Василев на конференция на " Продължаваме промяната ".

" Аз считам, че Украйна ще победи в този спор и ние би трябвало да ѝ помогнем да победи. Защото алтернативата е първо Украйна, а след това и цяла Източна Европа да станат още веднъж васални добавки, което това държавното управление и ние, като партия, няма да допуснем ", сподели Василев.

" Виждаме една невиждана експанзия против България, икономическа. България беше поставена в листата от противников страни. Руската посланичка си разреши изявления, несъвместими със статута ѝ на дипломат. Въпреки че България непосредствено не е изпращала оръжия към Украйна, тези неща се случват ", безапелационен беше Асен Василев.

" Политиката да седим и да се преструваме, че няма агресор, не работи. Ние не търсим спор, ние не търсим война, само че когато войната пристигна на нашия предел, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора и това би трябвало да е ясно на безусловно всеки агресор, без значение кой е той. Мачът, в който някой се пробва да ни споделя какво да вършим, да ни насилва, да ни изнудва, завърши. И в този спор България ще помогне на страната, която се бори против агресора и това би трябвало да е също ясно, тъй като в този спор това, което виждаме е доста ясна позиция от една страна - страните сами да могат да дефинират по какъв начин да живеят, по какъв начин да устройват стопанската система си, по какъв начин да се ръководят, в какви блокове да вземат участие. От другата страна на този спор живее цялата идея на велики сили, сфери на въздействие и дребните страни като васални добавки. България не е и няма да бъде подвластен придатък ", сподели Василев.

Той добави, че няма раздор в връзките с Радев, а по-скоро полемика, която би трябвало да се организира и в цялото българско общество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР