Силни думи отправи доайенът на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов

...
Силни думи отправи доайенът на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов
Коментари Харесай

С емоционална реч Вежди Рашидов сближи и отрезви депутатите

Силни думи насочи доайенът на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов към народните представители, които втори ден не могат да изберат ръководител, съобщи БГНЕС.

" Никога през живота си не съм слагал пред името си нищо. От положителното име, което човек сътвори няма купа по-голяма ", съобщи Вежди Рашидов.

" Продължаваме промяната " направиха доста огромна крачка – това се желае, желае се да работим за българския народ и ви приветствам ", обърна се Рашидов към представителите на групировката.

" Когато оттеглихме достойното име на Росен Желязков – добър човек, попитаха ме може ли до момента в който Народното събрание проработи и се сформира, в името на това българският парламент да се сглоби, да седнем и да работим, да създадем комисии ", сподели още Рашидов по отношение на това, че неговото име бе посочено като консенсусно предложение.

Това не е смешка, отговорността е ужасно огромна, предизвести Рашидов.

От най-високата естрада в страната той се извини на Корнелия Нинова за острите влизания, които са имали през годините. До през днешния ден ме гризе съвестта, че съм позволил с една дама по този начин да се държа, сподели той.

" Моля, от тук нанатък отдръпвам номинацията си. Оттеглям в името на разсъдъка и ви апелирам, доста ниско стойте до хората ", съобщи Вежди Рашидов.

Депутатитеръкопляскаха на крайници след речта на Вежди Рашидов.

А 48-то Народно заседание продължава да е без ръководител. Втори следващ ден политическите партии не съумяха да реализират консенсус и да се обединят към един претендент.

След " Продължаваме промяната ", ГЕРБ и " Възраждане " също отдръпнаха своите първични номинации и за поста останаха да се борят Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и новото предложение на " Възраждане " – Цвета Рангелова. Въпреки по-спойния звук на дебатите, резултатът остана същият – никой от претендентите не събра нужните гласове, с цел да оглави Народното събрание.

На първото гласоподаване депутатите не избраха Йордан Цонев от Движение за права и свободи за ръководител на 48-ото Народно заседание. Гласуваха 225 депутати – „ за ” бяха 102, „ срещу ” – 66, 57 се въздържаха. При балотажа за Цонев гласоподаваха 102 „ за ”, „ срещу ” – 67, 56 се въздържаха.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия също не събра нужната поддръжка. На първото гласоподаване „ за ” гласоподаваха 74 депутати, „ срещу ” – 7, а 144 се въздържаха.

На балотажа 73 депутати гласоподаваха „ за ”, „ срещу ” бяха 11, 141 се въздържаха.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР