Силната буря, която парализира движението в столицата снощи, наводни улици

...
Силната буря, която парализира движението в столицата снощи, наводни улици
Коментари Харесай

Щетите от бурята в София: Съборени дървета, наводнени улици и 800 паднали мълнии


Силната стихия, която сковава придвижването в столицата нощес, наводни улици и даже съществени пътни артерии. Само за половин час над 800 мълнии са блъснали столицата.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята на територията на общината са паднали приблизително по 30 л/кв. метър.

78 от подадените сигнали са по-сериозни.

„ Веднага сформирахме четири екипа, в следствие седем. По заповед на кмета бяха оповестени всички почистващи компании, с които има контракт Столична община, с цел да може да почистим дъждоприемните шахти и да ни оказват помощ в отводняването “, разяснява Красимир Димитров, шеф на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община.

Най-затруднено след бурята бе придвижването в региона на Лъвов мост, а повода - подлезът в посока Константин Величков се наводни, заради покаченото равнище на Владайската река.

Щети от бурята имаше и през днешния ден. В квартал Гоце Делчев дърво падна върху три автомобила. За благополучие нямаше потърпевши. Екипи на полицията и пожарната отделиха региона до премахване на падналите клони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР