Силициевата долина отдавна е приета като глобален център на всички

...
Силициевата долина отдавна е приета като глобален център на всички
Коментари Харесай

Индия и Китай ще бъдат новите технологични центрове

Силициевата котловина от дълго време е призната като световен център на всички нови технологии, само че това може да се промени, заяви CNBC.

Все повече млади служащи залагат на бързо разрастващи се ИТ центрове в Азия. В ново изследване извършено измежду 12 000 дами, работещи в ИТ сферата в 100 страни, HackerRank стига до извода, че служащите родени след 1997 година са по-малко склонни да гледат на Сан Франциско като на водещо място за техническа кариера.

В международен мащаб младото потомство показва китайския финансов град Шанхай като един от водещите механически центрове в света през идващите пет години. Междувременно респондентите от Азиатско-тихоокеанския район са 14% по-склонни да дефинират софтуерния център на Индия, Бенгалуру, в сравнение с Силициевата котловина, като ИТ център на бъдещето.

Силициевата котловина въпреки всичко остава избор номер едно като световен софтуерен център до 2024 година, само че все пак изследването предвижда дълготрайна смяна в световната софтуерна промишленост.

"Цената на живота в Силициевата котловина нараства с бързи темпове, което кара експерти и бизнесмени да изследват други градове и благоприятни условия в Съединените щати ", съобщи вицепрезидентът на HackerRank Мария Чунг. Тя акцентира, че точно това е предизвикало възникването на нови американски софтуерни центрове в градове като Остин, Бостън и Сиатъл.

И други страни страни като Китай и Индия работят интензивно за основаването на нововъведения, с които да привлекат повече вложения. "Индия и Китай претърпяват личен софтуерен предприемачески взрив ", акцентира Чунг.

През 2018 година Китай е имал повече средства за рисков капитал, вложени в стартъп компании, в сравнение с Съединени американски щати. Това ускорява позициите на двете страни, защото предприятията се пробват да привлекат потомство от ИТ специалисти.

"Това води до повишаване на софтуерните промишлености в градове като Шанхай и Бенгалуру, чиито стартъп компании оказват въздействие освен на локалната софтуерна сцена, само че и на американския пазар ", сподели Чунг.

Повече от 50% от популацията на Индия е на 25-годишна възраст или по-младо. Страната се чака да има най-голямото население от ИТ експерти в света до 2023 година, осведоми CNBC.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР