Силите, които искат да има честни избори в България, успяха

...
Силите, които искат да има честни избори в България, успяха
Коментари Харесай

Лорер видя къде се е вселил дяволът

" Силите, които желаят да има почтени избори в България, съумяха да покажат, че са задоволително здрави, с цел да разсънят и обществеността за това, което в действителност " хартиената коалиция " беше подготвила ", съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер пред Дарик радио.

" Оказа се, че с изключение на връщането на алтернатива за хартиени бюлетини, те имат в чувала с изненади още неприятни неща за всички, които се грижат за демокрацията у нас - унищожаване на публичния съвет към ЦИК, увеличение на нужния брой гласове, с цел да има секции в чужбина, т.е. угнетяване на вота ", добави Лорер.
-->
" Във въпросната безумна нощ на Правна комисия е имало оферти за национализация на " Майкрософт " - концепция от ГЕРБ страната да е притежател на операционната система на машините, т.е. приказваме към този момент за техническа обремененост. Имаше и опити да не се признава новото броене като база за пресмятане на мандатите. В тази нощ се опита да се направи същински разгром против Изборния кодекс ", безапелационен е Даниел Лорер.

По думите му Българска социалистическа партия, които бяха вносител на цялата тази процедура, ГЕРБ и Движение за права и свободи справедливо поемат гнева на хората от това, което са пробвали да произведат в тази нощ.

" При нас няма персонални сделки, с " Промяната " сме извънредно горди, че вършим това, което споделяме, че ще създадем. Всичко, което обсъждаме с всички партийни обединения, излиза наяве ", сподели още той.

" За никой от нас не стана ясно какъв демон се е вселил в Българска социалистическа партия, с цел да ги принуди да върнат на масата нещо толкоз ретроградно като цялостното завръщане към хартиената бюлетина, и то с такава неотложност. Защо това трябваше да се случи за една нощ? Това трябваше да се разиска дълготрайно в Народното събрание, с цел да стане ясно има ли мотив за паника ", разяснява още той и подсети: " Всички знаем схемите за фалшификации, които са ясни от години - на последните локални избори имаше половин милион подправени невалидни бюлетини ".

Във връзка с информацията, че Кирил Петков персонално е предложил на Йордан Цонев да подкрепи избора на ръководител на Народното събрание в името на това Движение за права и свободи да отдръпна поддръжката си за законопроекта за измененията в Изборния Кодекс, Лорер посочи, че Петков не е имал никакви лични покупко-продажби с Цонев или " с който и да било различен за някакви услуги и поддържа ".

Според него президентът Радев желае българският парламент да работи оптимално дълго даже и да няма постоянно държавно управление с вярата, че ще може да свърши повече работа и да гласоподава някои от нужните промени към Плана за възобновяване и резистентност.

" Сега идва въпросът, в случай че президентът ще продължи да разтегля този развой във времето, не е ли време въпреки всичко служебният кабинет най-малко да входира един бюджет, с цел да може страната да посрещне 2023 година с едни в действителност добре разчетени разноски? ", попита Лорер.

Пушилка с димки - по този начин Даниел Лорер назова изказването на ГЕРБ от неделя, че меморандумът с " Джемкорп " не е бил преустановен от кабинета " Петков ".

" Цялата конференция на ГЕРБ във връзка с " Джемкорп " беше единствено пушилка и пушек, в който да се каже нещо неприятно за " Промяната ", с цел да прикрием отстъплението на водача по-късно, тъй като той след това излезе и сподели: " Абе в действителност май сте прави, няма да го внасяме тоя Изборен кодекс в неделя ". Отстъплението беше скрито с една димна завеса към един фиктивен проблем ", уточни Лорер.

Той изясни, че меморандумът с " Джемкорп " е незадължаващ. Той не задължава нито България да даде някакви мощности в енергетиката на " Джемкорп ", нито " Джемкорп " да закупи или вземе такива. " Този меморандум заявява желанията на " Джемкорп " някой ден, в случай че решат, да вземат участие в съревнование по вложения в българските енергийни мощности ", посочи Лорер.

Според него ГЕРБ няма да могат да излязат от политическа изолираност с първия си мандат. " Това би било рисковано за останалите участници в Народното събрание. Ако ГЕРБ съумеят да основат лично държавно управление, ние сме дали обещание на нашите гласоподаватели да бъдем градивна съпротива - това значи, че когато такова държавно управление предлага политики, които са в синхрон с това, което " Продължаваме промяната " счита, че е значимо а българското общество и стопанска система, ние ще ги подкрепим ", сподели Лорер.

Той посочи, че за втория мандат от Политическа партия ще предложат държавно управление на малцинството, подкрепено от Демократична България, което ще има доста ясна стратегия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР