Силен тайфун връхлетя основния остров на Япония в деня на

...
Силен тайфун връхлетя основния остров на Япония в деня на
Коментари Харесай

Тайфун връхлитащ Япония причини смъртта на двама души

Силен ураган връхлетя главния остров на Япония в деня на изборите, починали са най-малко двама души, а десетки хиляди са предизвестени да се изтеглят. Анулирани са и стотици полети, оповестява " Ройтерс ".

Един човек е умрял под скеле, което се е срутило от мощните ветрове, а риболовец умрял, до момента в който се е опитвал да обезпечи лодката си, оповестява организация Киодо.

Тайфунът Лан, систематизиран като интензивна стихия от категория 4 леко е измършавял, само че към момента е мощна стихия, която би могла да удари елементи на Япония с повече от 80 мм дъжд на час.

Той ще стигне до японският остров Хоншу, покрай Токио в понеделник , само че се чака да отслабне до стихия от категория 2.

" Вятърът и дъждът ще станат по-силни през нощта, по тази причина вземете ограничения колкото е допустимо по-рано, за предпочитане, преди да се стъмни ", разяснява формален представител на Японската метеорологична организация.

Агенцията издаде предизвестия за мощен дъжд и наводнения в тихоокеанската част на Япония , в това число и в Токи

Повече от 70 000 семейства в разнообразни елементи на Япония са били посъветвани да се изтеглят, а на 5 000 им е обявено, че би трябвало да го създадат.

Поривите напразно се чака да доближават до 180 км/ч в Централна и Източна на Япония в понеделник.

Премиерът Шиндзо Абе разяснява пред кореспонденти, че е призовал държавното управление да предприеме стъпки за свеждане до най-малко на заканите за живота на жителите.

Повече от 300 полета са анулирани и железопътните услуги са прекратени в цялата страна, в един от случаите заради спиране на електрозахранването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР