Силата на болката при главоболието може да варира, както и

...
Силата на болката при главоболието може да варира, както и
Коментари Харесай

Мозъчно замръзване – какво представлява и опасно ли е?

Силата на болката при главоболието може да варира, както и мястото, на което тя се усеща. При мозъчното заледяване обаче е на разположение неочаквана и интензивна болежка, която е с къса дълготрайност.
Какво е мозъчното заледяване?
Всъщност името на това положение е много описателно за чувството, с което човек се сблъсква. Замръзването на мозъка е остра болежка в главата, която се появява, когато ядете или пиете нещо студено. Мозъчното заледяване е известно още като студена невралгия или сфенопалатинална ганглионевралгия. Болката нормално се усеща най-интензивно в региона на челото, слепоочията и зад очите или носа.
Какво предизвиква мозъчното заледяване?
Замръзване на мозъка се случва, когато небцето или гърлото ви се охладят прекомерно бързо. Вследствие на внезапното изстудяване, кръвоносните съдове в цялата глава се уголемяват, с цел да пуснат спомагателна кръв в региона, която се нуждае от топлота. Целият този развой близките нервни окончания и затова мозъкът възприемат като нещо доста притеснително. Именно бързата смяна в размера на кръвоносните съдове предизвиква неочакваната болежка. В допълнение към яденето и пиенето на нещо студено, дишането на леден въздух също може да провокира заледяване на мозъка.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР