Сигурността на данните зависи от това как се съхраняват, а

...
Сигурността на данните зависи от това как се съхраняват, а
Коментари Харесай

Московски: Свободното движение на данни е пътят към единния цифров пазар

Сигурността на данните зависи от това по какъв начин се съхраняват, а не къде. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски по време на Съвета на министрите по телекомуникации.

Министърът акцентира, че комбинацията от модерни принадлежности и положителни практики в региона на киберсигурността, са ключът за несъмнено предпазване и обработка, а не локализирането на данните. Важно е да се извлекат изгодите от позитивните практики на европейско и национално равнище, тъй като това би осигурило положително съдействие и доста понижаване на административната и финансова тежест, добави той. Министър Московски означи, че обезпечаването на свободното придвижване на данни е значима крачка към завършването на единния дигитален пазар. Това е последното съвещание на Съвета в бранш „ Телекомуникации “, чийто хазаин е Естонското държавно управление, след което, на 1-ви януари 2018 година, то ще бъде поето от България.

Министър Московски показа целите на страната ни по време на идното Българско председателство. Те са политика за сигурност и непоклатимост, цифровата стопанска система и европейската вероятност за Западните Балкани. Той акцентира, че България и Европа би трябвало да са отворени към цифровата гражданска война, поради това е належащо да има ефикасна технология за обработката и свободното придвижване на персонални и нелични данни в Европейски Съюз.

Ще продължим преговорния развой по предлагането за Кодекс за електронни известия. Ангажираме се и с договарянията с Европейския парламент по отношение на Органа на европейските регулатори в региона на електронните известия за реализиране на политическо съглашение. Завършеният дигитален обединен пазар не следва да има ограничавания пред свободното придвижване на данни, по този начин ще надградим свършеното досега от естонските ни сътрудници за реализирането му, безапелационен беше министър Московски. Той акцентира, че задачата на българското държавно управление е реализиране на общ метод и пускане на договаряния с Екологичен потенциал по постигане на досието за електронна цялост. Значително внимание в нашия политически дневен ред отделяме на киберсигурността. Ще се стремим към общ метод по предлагането за законодателен акт за киберсигурност по време на юнския съвет през 2018 година

По време на нашето председателство на фокус ще са и други идни начинания на Комисията и на българския еврокомисар Мария Габриел, в региона на изкуствения разсъдък, битката с подправените вести и противозаконното наличие в интернет, в които области е нужен общ метод на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР