Сигурно изпитвате трудности да накарате децата си да ядат това,

...
Сигурно изпитвате трудности да накарате децата си да ядат това,
Коментари Харесай

Калций, фибри и калий са задължителни за децата

Сигурно изпитвате компликации да накарате децата си да ядат това, което вие желаете. Обикновено, когато стане въпрос за хранене, малчуганите могат да ни докарат до положение на беззащитност. Най-важното, което всеки един родител би трябвало да знае, е от кои съставки най-вече се нуждаят децата. Сред топ 3 на питателните субстанции, които подрастващите би трябвало да поемат, са калций, фибри и калий.

1. Калций. Този минерал оказва помощ за процеса на напредък. Той прави костите мощни. Освен това е потребен за сърдечния темп, здравината на кръвоносните съдове и функционалността на мускулите. Когато децата не употребяват задоволително калций, тялото извлича минералът от костите за да обезпечи осъществяването на функционалностите на организма.

Възрастта преди тийнейджърството е доста рискова. Ако тогава не се приема задоволително от този минерал е допустимо в дълготраен проект да се развие остеопороза. Бъдете наблюдателни и не позволявайте на детето си да приема кофеин, защото той води до резорбция на калций от костите. Продуктите, съдържащи кофеин, са чай, кафе, кола и газирани питиета.

 Калций, фибри и калий са наложителни за децата

Най-добрите източници на калций са: Мляко и млечни артикули като сирене, кашкавал, зелени листни зеленчуци, дребни риби (които могат да се ядат с костите), както и сусам.

2. Фибри. Продуктите, богати на фибри, са снабдени с витамини и минерали, които са от основно значение за растежа и развиването. Освен това те съдържат жизненоважни растителни субстанции като фитонутриенти, които покачат имунната система на децата.

Когато са част от уравновесена диета, фибрите оказват помощ да се ограничи риска от насърчаване на диабет вид 2, защищава от високи равнища на холестерол както при децата, по този начин и при възрастните.

Храните, богати на фибри, доста понижават опцията от сърдечно-съдови болести. Освен това фибрите имат потвърден резултат при предварителна защита на констипацията. Те са виновни и за възприятието на задоволеност при децата. Направете всичко допустимо да ограничите приема на чипсове, вафли и пържени храни и да научите децата си да натъртват на плодовете и зеленчуците.

 Калций, фибри и калий са наложителни за децата

Най-добрите източници на фибри са: плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и зелени листни зеленчуци. Подбирайте самун, макарони и спагети, направени от нерафинирано пълнозърнесто брашно. Това ще обезпечи приема на потребните за детето артикули, поднесени в обичаните му храни.

3. Калий. Този минерал се грижи за естествената активност на сърцето и мускулите, поддържа салдото на течностите, взе участие в производството на сила и обезпечава здравината на костите. Диета, богата на калий, защищава наследника ви от бъдещи проблеми със сърцето, като да вземем за пример високо кръвно налягане.

Най-добрите източници на калий са: пресни плодове, пълнозърнести храни, млечни артикули, меса и морска храна. В резюме колкото по-обработена е храната, толкоз по-малко калий съдържа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР