„Сигурни сме, че разбирате сложността на ситуацията, в която се

...
„Сигурни сме, че разбирате сложността на ситуацията, в която се
Коментари Харесай

Нинова към туристическия бранш: Да решим заедно какви са работещите мерки

„ Сигурни сме, че разбирате сложността на обстановката, в която се намира страната, може би и по-добре от нас, тъй като сте действителни стопански субекти, които обезпечават сериозен принос в Брутният вътрешен продукт и работни места. Както знаете президентът ни връчи третия мандат. Правим опит да внесем разсъдък и да проведем спокойни диалози за съставянето на кабинет. Сами знаете, че идва рецесия след рецесия и коронавирус рецесията, която ще се отрази на стопанската система и обществената сфера, и растеж на цени, и инфлация, която към този момент изяжда приходите. Планът за възобновяване и резистентност ни следва, както и стопански и обществени ограничения за вас и за семействата. Задава се мигрантска рецесия. Това са съществени причини да желаеме непоклатимост и успокоение в страната и поставяме старания за този трети мандат.” Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на срещата с представители на Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алианса на туристическата промишленост в България. В срещата от „ Българска социалистическа партия за България” участваха още Иван Иванов, Георги Свиленски, Христо Проданов, Кристиан Вигенин, проф. Румен Гечев и Димитър Данчев.

„ Ако обаче не стигнем до единодушие, бихме желали най-малко да осигурим на стопанската система, на семействата, на здравната система средства посредством актуализацията на бюджета за тази година. В тази обстановка има риск, има и мурафет. Рискът е всяка партия в Народното събрание да си внесе свои лични оферти на вълната на популизъм и на предизборна обстановка. Тогава ще стане едно наддаване и никой няма да може да събере болшинство по никоя от ограниченията, и ще оставим страната в невъзможност. Затова напъните са ни двойни - и за държавно управление, и за реализиране на съгласие за актуализацията на бюджета сред първо и второ четене”, уточни тя.

Нинова осведоми представителите на туристическия отрасъл, че в диалозите с другите три партии Българска социалистическа партия ще предложи да се съкратят периодите сред първо и второ четене, както и реализиране на единодушие по най-малко пакет, който да включва рационални ограничения с обезпечено финансиране, които засягат повече хора и компании.

„ Ще проведем поредност от срещи с браншови организации, със съюзи, работодатели, синдикати, земеделци, лекари, с цел да се опитаме в диалог с вас да почистим този най-малко пакет, който би трябвало да решим през идващите две седмици. Решихме, че е по-добре да проведем диалог с хората, които познават сектора и обстановката и да забележим дружно с вас какво рационално можем да решим. Нека приказваме за съответни и вероятни неща, които можем да свършим до две седмици и които могат да подсигуряват посрещането на рецесиите, облекчаването на опцията да работите, да има работни места за хората и да си получават заплатите ”, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Представителите на туристическия отрасъл благодариха на „ Българска социалистическа партия за България” за провеждането на срещата и показаха подготвеност в идващите две седмици да се включат в работни срещи с съответни оферти за ограничения в помощ на бизнеса и сектора.

„ Отговорният бизнес в България ще е безусловно отчаян, в случай че не се сформира правителство”, обявиха от Националният ръб по туризъм. Те показаха своето отчаяние, че в актуализацията на бюджета на служебното държавно управление не участват съответни ограничения за туризма като се изключи мярката „ 60/40”.

Присъстващите на срещата се сплотиха към това, че мярката „ 60/40” е извънредно значима за бизнеса, само че при затваряне съотношението би трябвало да бъде преформатирано на „ 80/20” или „ 80/0”. Те предизвестиха, че ще е нужно да има и обезщетение, което да покрива % от оборота при спад.

От сектора приканиха за равнопоставеност на рестриктивните мерки за туристическите бизнеси и за другите бизнеси, както и да не се затварят бизнеси безпринципно и със заповед „ от през днешния ден за утре”.

Сред другите претенции на сектора са в актуализацията да се включат средства за PCR проби, тласъци за привличане на туристи с наближаването на зимния сезон, ваучери за туризъм и ставката от 9% Данък добавена стойност да се резервира безсрочно.

На срещата бе издигнат и въпросът, че екскурзоводите, част от които са самоосигуряващи се, към този момент година и половина не работят и чакат да получат безплатна помощ, защото помощта, която са получили досега е незадоволителна.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР