Сигнали за манипулации на изборните резултати при вота на 4

...
Сигнали за манипулации на изборните резултати при вота на 4
Коментари Харесай

Цветанов: Бившите управляващи вече няма да манипулират вота

Сигнали за операции на изборните резултати при вота на 4 април са внесли в Районна прокуратура – Бяла Слатина и в ЦИК от Републиканци за България, откакто при подадените навреме, още тогава, сигнали в локалната изборна комисия, не са последвали никакви дейности. Това оповестиха на конференция в Бяла Слатина лидерът на врачанската листа на Републиканци за България, престъпният психолог Тодор Тодоров и ръководителят на партията Цветан Цветанов.

„ Всички в последните години приказват за операции на избори, за това че не е значимо кой гласоподава, а кой брои бюлетините по-късно. Е, ние с екипа на Републиканци за България в Бяла Слатина успяхме да потвърдим, че това нещо в действителност съществува. Констатирахме нарушавания в някои от изборните комисии, за които подадохме сигнали. Те бяха свързани с манипулиране на бюлетини, след края на изборния ден, само че не последва нищо от това “, сподели Тодор Тодоров. Той посочи, че това, което още на 4 април е било събрано като доказателства, са данни от покровителите на партията и от членове на секционна комисията, дружно техните самопризнания за това, което се е случвало. „ В това число хората, които са го правили. Всичко това сме го предали на способените органи “, заяви Тодор Тодоров и сподели, че в този момент към този момент се чака следствието да завърши и скоро да станат ясни резултатите от него.

„ Като човек, който повече от 20 години работя с лъжата, с цел да откривам истината, с сътрудниците ми, успяхме да потвърдим, че операциите на изборите се случват и те са факт. Поне в нашата област и в нашия град, те са ориентирани в интерес на някогашната ръководеща партия ГЕРБ. В оставащите дни до изборите няма да спрем, ще продължим да оказваме помощ на органите да разкриват истината за това, какво и по какъв начин се случва по време на един избирателен развой “, безапелационен бе престъпният психолог и претендент за депутат. Той показа, че когато е взел решение да се включи в политическия живот, напълно не е очаквал, че ще му се постанова, главната част от работата и битката, да бъде за това, да се обезпечи почтеност и бистрота на вота.

По време на конференцията ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов благодари на симпатизантите и съидейниците на партията, с чиято гражданска интензивност са били засечени нарушаванията, които са се изразявали в дописване на едни и премахване на други бюлетини. „ Благодаря на Тодор Тодоров и на неговия екип за това, че не се отхвърлиха да търсят справедливостта и да споделят истината за случилото се на 4 април “, сподели Цветанов.

Той изрече признателност и на способените органи, тъй като доста бързо са реагирали на подадения в прокуратурата сигнал за операция в изборния ден. „ Смятам, че това би трябвало да е методът и това е гаранция за честността на идните избори на 11 юли “, съобщи Цветан Цветанов.

Задочно, Цветанов отговори и на някогашния министър председател Бойко Борисов, който преди ден сподели, че това ще бъдат, може би, най-манипулираните избори.

„ Може би това ще бъдат най-честните избори, тъй като за всички участници в този развой ще има машинно гласоподаване и всички ще могат да упражнят своето право на глас, без по-късно, някой симпатизант, или пък член на някогашната ръководеща партия с ръководител Бойко Борисов, да манипулира изборния развой, отстранявайки действителни бюлетини на други партии – това, което са създали тук, в Бяла Слатина “, сподели Цветанов.

Той заяви, че от доста структури на Републиканци за България в страната има сходни сигнали и случаи на напън. По думите му, на подобен един случай от Силистренска област следва да се даде публичност. „ Той също е част от смачкването и това манипулиране на обществото, обвързвано с идните избори “, сподели Цветан Цветанов.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се дава публичност и на метода, по който ръководи локалната власт, като напомни откриването на акцията на ГЕРБ на общинския басейн в Бяла Слатина. Във въпросния ден публичният басейн беше затворен за жители под предлог, че се прави профилактика. „ Това не кореспондира с демократичността и опцията за достъп до сходни всеобщи събития, където хората могат да отидат, с цел да чуят другите гледни точки “, разяснява Цветанов. Той бе безапелационен и, че Републиканци за България ще упорстват за отговор кой е платил за провеждането на това мероприятие.

Председателят на Републиканци за България прикани хората от цялата област да поддържат лидера на врачанската листа с номер 21 Тодор Тодоров, тъй като той е индивидът, който постоянно ще е до тях. „ Нека да си пожелаем триумф и дано изборите на 11-ти да бъдат равни за всички участници в тях, а ние от Републиканци за България разчитаме на един избирателен резултат, който ще ни даде опция да бъдем част от бъдещо ръководство. И да се отстранен всички тези порочни практики “.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР