Сигнал с твърдения за съмнителни сделки между предишни ръководства на

...
Сигнал с твърдения за съмнителни сделки между предишни ръководства на
Коментари Харесай

Премиерът бе призован да разнищи сделки на „ЦСКА-София“ с ММС

Сигнал с изказвания за съмнителни покупко-продажби сред предходни управления на Министерството на младежта и спорта (ММС) от една страна и " ЦСКА-София " от друга бе подаден до премиера Кирил Петков, с копие до сегашния състезателен министър Радостин Василев. Сигналът за " подозрения за нарушение на публичния интерес при предписание с държавни спортни парцели " е подаден от " ЦСКА 1948 " - клубът, образуван също като " ЦСКА-София " през лятото на 2016 година, от почитатели на ЦСКА, които бяха недоволни от решението на Гриша Ганчев да реалокира " Литекс " в София и да го преименува.

От " ЦСКА 1948 " предизвестяват за заплахата ММС да апортира държавни парцели (ст. " Българска войска " и базата в Панчарево), т.е. обществена благосъстоятелност, в смесено дружество без търг и конкурс, което ще докара до сделка, ощетяваща страната. Дори са дадени образци за сходни случаи - за Пловдивския панаир и къпалнята " Мария Луиза "  в София.

" Прехвърлянето без търг и конкурс на държавни парцели под контрола на политически обвързани предприемачи е извънредно неправилно и основава чувство за корупция . Още повече, когато тези частни лица имат дълга история на облагодетелстване с обществени запаси, в това число с асимилиране на активите на банкрутиралата Корпоративна Търговска Банка (КТБ) и в съмнителни публични поръчки ", пишат от " ЦСКА 1948 ".

След което дават на премиера Кирил Петков пет тематики, с които да се заеме, в случай че желае фактически да покаже, че държавното управление демонстрира нулева приемливост към корупцията:

" 1.   Кой, от по кое време и с помощта на какви контракти управлява държавните парцели, които се допуска да бъдат трансферирани от страната на частен притежател?

Насочваме Вашето внимание към скандалните нарушавания в Закона за държавната благосъстоятелност при сключването на контракт за наем сред ММС и ПФК " ЦСКА-София " АД през 2016 година

Също по този начин Ви призоваваме да се запознаете и със скандално нагласения " конкурс "  от есента на 2017 година, при който държавни чиновници заложиха неуместни параметри, фаворизиращи един съответен участник (ПФК ЦСКА-София АД) и дисквалифициращи всички останали.

2.   В какъв размер са финансовите отговорности отстрана на частния ползвател на държавните парцели (ПФК ЦСКА-София АД), от кой момент се натрупат и каква част от тях са дължими, само че неплатени наеми към държавни предприятия?

Вярваме, че българските данъкоплатци следва да получат отговор на този въпрос, както и да бъдат осведомени какво са подхванали държавните чиновници – в това число и министърът на младежта и спорта - с цел да защитят публичния интерес и да изискат по правосъден път   дължимите суми?

Вече входирахме писмо до ММС с запитване дали дава отговор на истината изнесената информация от служебния министър Кузманов, че частният наемател не е заплащал дължимия наем и е натрупал дълг към страната в размер на близо 4 млн. лв.. Ако по някакъв метод тези задължения бъдат опростени, то следва ли да разбираме, че всяко сдружение, ръководещо състезателен клуб в България, може да употребява държавни парцели без да заплаща наем? Или това е възможно единствено за една единствена компания?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР