Си Ен Ен не дава подробности за тази информация, но

...
Си Ен Ен не дава подробности за тази информация, но
Коментари Харесай

Украйна променя военните си планове след изтичането на информация от САЩ

Си Ен Ен не дава детайлности за тази информация, само че се отбелязва, че приключването е предиздвикало и Пентагона да предприеме ограничения за понижаване на потока от секретни документи, които нормално са разполагаем всекидневно на стотици хора в държавното управление.

Обединеният комитет на началник-щабовете, който включва висшето управление на Министерството на защитата и поучава президента на Съединени американски щати, сега изследва пощенските си описи, с цел да разбере кой получава секретни отчети, съобщи представител на Пентагона.

Много от документите, популяризирани онлайн, са имали обозначения, показващи, че са направени от разследващото звено на комитета, известно като J2, и наподобяват като документи за брифинги.

Част от документите разказват в детайли подготовката и оборудването на дузина нови бригади, които Украйна приготвя за нахлуване. В тях се показва по кое време бригадите ще бъдат подготвени и се изброяват всички танкове, бронирани машини и оръдия, предадени на Украйна от западните съдружници. Но също по този начин се отбелязва, че " периодите на доставките на съоръжение ще окажат въздействие върху процеса на подготовка и подготвеност " на бригадите.

На една от картите е маркирано времето на топене на почвата, т.е. тя дава оценка на положението на почвата в Източна Украйна при стоплянето ѝ.

Пролетната атака може да се окаже решителен миг за украинските управляващи, опция да трансформират хода на войната и да приготвят почвата за по-късни мирни договаряния, разяснява Би Би Си.

Представители на Киев настояват, че това приключване може да е съветска интервенция. Някои военни блогъри, в противен случай, допускат, че това е част от западна осведомителна интервенция, целяща да заблуди съветското командване.

Важно е да се означи, че в тези документи няма нищо за посоката на удара на бъдеща украинска контраофанзива.

Тази нощ Пентагонът съобщи, че продължава да ревизира достоверността на документите и се пробва да оцени вредите за националната сигурност. Съюзниците на Съединени американски щати също вършат оценка и се пробват да открият дали приключването на информация е засегнало личните им източници и способи.

" Очакваме Съединени американски щати да споделят оценка на вредите през идващите дни, само че не можем да чакаме тяхната оценка. В момента вършим наша лична ", съобщи пред Си Ен Ен формален представител на страна от така наречен алианс " Пет очи " (САЩ, Австралия, Канада, Нова Зеландия и Великобритания).

" Министерството на защитата продължава да прави обзор и оценка на достоверността на фотографираните документи, които циркулират в обществените медии и наподобява, че съдържат сензитивна и строго секретна информация ", се споделя в известието на Пентагон

През предходната седмица в обществените мрежи, се появиха копия на хипотетични секретни документи, за които се твърди, че съдържат военни секрети на Съединени американски щати, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според специалисти по сигурността и американски държавни източници, представени от Ройтерс, се подозира, че източникът на документите може да е в Съединени американски щати. Американските управляващи не са изключили опцията зад приключването на информацията да стоят и проруски детайли. Смята се, че това е един от най-сериозните пробиви в американската сигурност от публикуването на над 700 хиляди документа от Уикилийкс през 2013 година

Двама американски представители са споделили пред организацията в неделя, че не изключват документите да са били манипулирани, с цел да заблудят следователите за произхода им или с цел да разпространят погрешна информация, която може да навреди на ползите на Съединени американски щати в сигурността.

Един от документите, датиран от 23 февруари и маркиран с гриф " Секретно ", разказва в детайли по какъв начин противовъздушната система С-300 на Украйна ще бъде изчерпана до 2 май при сегашния ритъм на приложимост.

Подобна строго охранявана информация може да бъде от огромна изгода на съветските сили и Украйна разгласи, че президентът Зеленски и високопоставени чиновници в областта на сигурността са се срещнали в петък, с цел да обсъдят способи да предотвратят приключването на данни.

В различен документ с гриф " Строго секретно ", съдържащ разследваща информация на Централно разузнавателно управление на САЩ от 1 март, се споделя, че израелското разузнаване Мосад предизвиква митингите против проектите на премиера Бенямин Нетаняху да ускори контрола над Върховния съд. Доколкото в сведението написа, че информацията е пристигнала по разследващи канали, това би означавало, че Съединени американски щати са шпионирали един от най-важните си съдружници в Близкия изток.

Нетаняху през вчерашния ден изрично отхвърли изказванията в документа, които дефинира като " погрешни и без каквато и да било основа ".

В един от оповестените документи се съдържат вътрешни диалози на южнокорейски представители, които дискутират натиска на Съединени американски щати върху Сеул да даде въоръжение на Украйна и политиката на Южна Корея да не прави това.

Според двама поискали анонимност американски представители документите демонстрират обстановка отпреди повече от месец и не съдържат последните разследващи оценки на Пентагона.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски осъди съветските въздушни удари, които съответстваха с отбелязването на Цветница от православните християни, в това число нахлуване, при което починаха татко и щерка в дома им в град Запорожие, заяви Ройтерс.

Жертвите, 50-годишен мъж и 11-годишната му щерка, бяха убити при съветски удар против жилищна постройка в града. Жена, разпозната като брачна половинка и майка на жертвите, беше извадена от руините.

" Така терористичната страна (Русия) отбелязва Цветница, сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Украинският президент изрази вяра, че следващата година Цветница ще " бъде маркирана с мир и независимост за целия ни народ ".

Според украинския общоприет щаб през последните 24 часа са били отблъснати над 40 офанзиви на съветските сили. Твърди се, че опитите за съветско нахлуване в Бахмут са били осуетени, няма прогрес на съветските сили и по второто главно направление на боевете на изток - град Авдеевка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР