Швейцарското правителство съобщи, че ще предостави повече от 1 милиард

...
Швейцарското правителство съобщи, че ще предостави повече от 1 милиард
Коментари Харесай

Швейцария дава 1,3 млрд. долара за помощ на Източна и Централна Европа


Швейцарското държавно управление заяви, че ще даде повече от 1 милиард $ помощ за развиване на Европейския съюз, до момента в който Берн се стреми да стабилизира връзките си с Брюксел. Така общо 1,32 милиарда $ ще бъдат разпределени за 10 години и ще бъдат ориентирани към страните с по-ниски приходи в Централна и Източна Европа.

Средствата са предопределени за „ понижаване на икономическите и обществени разлики в Европа, което е в стопански и политически интерес на Швейцария ". Страната направи сходен принос за Европейски Съюз през предходното десетилетие, а продължаването на програмата би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание.

Съобщението пристигна малко след диалозите на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в швейцарската столица с президента Дорис Лойтард. " Швейцария сподели, че е благонадежден сътрудник ", сподели той пред кореспонденти след срещата, съобщи БГНЕС.
Връзките Берн-Брюксел претърпяха тежък удар през 2014 година, когато швейцарските гласоподаватели поддържаха предложение за наново въвеждане на квоти за мигранти, което би могло да ограничи броя на жителите на Европейски Съюз, работещи в Швейцария. Швейцарският парламент утвърди предходната година модифицирана версия на проекта за умиротворяването на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР