Швейцарският дилър Andreas Wües пусна за продажба уникален Rolls-Royce. По-конкретно

...
Швейцарският дилър Andreas Wües пусна за продажба уникален Rolls-Royce. По-конкретно
Коментари Харесай

Продава се уникалния Rolls-Royce на ексцентричен петролен магнат

Швейцарският дилър Andreas Wües пусна за продажба неповторим Rolls-Royce. По-конкретно става дума за модела Silver Cloud II LWB Sedanca de Ville, поръчан от петролния магнат Нубар Гюлбенкян през 1960 година. Автомобилът е юридически от две каросерийни ателиета - James Young и FLM Panelcraft. Сред забавните характерности на автомобила са покрив с механично задвижване, отопляеми фарове и първокласен салон, тапициран с кожа, агнешка вълна и плат. Тиражът, несъмнено, е едно от едно, тъй като втора такава кола просто не съществува.
`Продава

Гюлбенкян, който е роден в квартал Кадикьой в Истанбул, само че е живял в Англия съвсем през целия си живот, е прочут със своята екстравагантност. Тази специфичност се изразяма и в избора му на коли. Бизнесменът избира да поръчва коли от английски марки и първият сходен план е Rolls-Royce Silver Wraith Pantechnicon през 1947 година, проявяващ „ еволюцията на дизайна в свят без Втората международна война “. Silver Ghost има аеродинамична каросерия със затворени арки на колелата, само че наподобява прекомерно коренен за марката.
`Продава

През 1956 година ателието Hooper прави за Гюлбенкян Silver Wraith с покрив от плексиглас, тъй че по време на престоя си в имение в Южна Франция той да може да си прави „ слънчеви бани “, без да напуща колата. А през 1960 година петролният магнат купува Silver Cloud II с каросерия на Park Ward, който незабавно е изпратен в ателието на Джеймс Йънг. Този път Гюлбенкян желае покрив sedanca de ville с отворена част над лидера и механично задвижване, само че комплицираният механизъм е прекомерно сложен за Джеймс Йънг, тъй че цялата каросерия е направена от друго лондонско студио - FLM Panelcraft.
`Продава

Промяната на този Rolls-Royce отнма към година и половина, само че в последна сметка колата става по метода, по който Гулбенкян я е замислил - необикновен покрив, ексцентрични фарове, вдлъбнати в каросерията и първокласен интериор, за който са употребявани висококачествени кожа, плат и овча вълна. В задната, пътническата секция се появява и обособен скоростомер и интерком за връзка с лидера, както и пепелник (новият притежател обича да пуши пури), както и специфични ниши. За страдание цената на неповторимия Silver Cloud II не е известна - продавачът ще я даде при поискване.
`Продава

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР